16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalVIDEO Senat: A început dezbaterea în plen a solicitării DNA în cazul lui Florian Bodog

VIDEO Senat: A început dezbaterea în plen a solicitării DNA în cazul lui Florian Bodog

-

Dezbaterea solicitării DNA adresată Senatului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog a început, miercuri, în plenul Camerei superioare a Parlamentului.

Votul va fi unul cu bile.

Senatorii PNL, USR PLUS şi PSD au anunţat că vor vota în favoarea solicitării DNA.

La începutul şedinţei, şi-au anunţat prezenţa 88 de senatori.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, dar procurorii au anunţat că au obţinut date privind comiterea de către fostul ministru a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Medic din Craiova, cercetat pentru ucidere din culpă

Poliţiştii doljeni au anunţat că se continuă cercetările pentru ucidere din culpă, după decesul unei femei de 52 de ani, care a intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenții de explorare endoscopică, efectuată de către un medic craiovean. Incidentul a avut loc pe data de 4 aprilie, iar femeia a decedat pe 3 mai. Acelaşi medic a fost deferit justiţiei într-un alt dosar de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale. Potrivit anchetatorilor, în timpul unei intervenţii chirurgicale, medicul ar fi provocat decesul unui pacient.

ȘTIRI GdS