19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Târgu Jiu, la negocieri cu firma Polaris

Primarul din Târgu Jiu, la negocieri cu firma Polaris

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că a început negocieri cu firma Polaris, în București, pentru rezolvarea problemei deșeurilor în municipiu.

Compania Polaris a anunțat marți că nu mai ridică deșeurile din Târgu Jiu, Bumbești-Jiu și comuna Peștișani. Motivul este legat de suspendarea autorizației de mediu pentru depozitul de gunoi de la Târgu Jiu. Groapa de gunoi este deținută tot de o firmă din cadrul grupului Polaris.

Firma de salubritate din Târgu Jiu a transmis un comunicat în care menționează că nu are un depozit unde să ducă gunoiul. Cu toate acestea, autoritățile din Gorj au negociat cu edilii din Drobeta Turnu-Severin ca deșeurile să fie transportate acolo, până când depozitul de la Târgu Jiu va face investițiile necesare pentru a fi redeschis. Marcel Romanescu a spus că se negociază în continuare cu firma Polaris ca deșeurile să fie ridicate din cartiere și din localitățile componente.

S-a vehiculat faptul că este nevoie de o creștere de tarif, având în vedere că gunoiul va fi dus în alt județ. Niciun Consiliu Local nu a aprobat până acum majorarea temporară a taxei de salubritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS