14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani EuropeniZece milioane de euro se duc pe apa Dunării, în zona Bechet

Zece milioane de euro se duc pe apa Dunării, în zona Bechet

Zece milioane de euro se duc pe apa Dunării, în zona Bechet. Este vorba de o investiție a Companiei de Apă Oltenia (CAO) în cadrul Masterplanului de apă și apă uzată al Doljului, proiect european de 445,8 milioane de euro.

Investiția se referă la proiectare și execuție de lucrări aferente contractului „DJ-CL-09 Staţie captare şi stație tratare Bechet, aducţiuni sistem apă Bechet, rezervoare Ostroveni, Călăraşi, Bechet” și a fost scoasă vineri la licitație. Majoritatea lucrărilor se vor derula în orașul Bechet și presupun captarea de apă brută din Dunăre, o conductă de aducțiune de la stația de captare la stația de tratare – cu o lungime de 4,3 km, o stație de tratare a apei potabile, un rezervor nou (400 mc) amplasat la gospodăria de apă existentă, o stație de pompare apă potabilă nouă, amplasată la gospodăria de apă existentă și o conductă de transport apă în portul Bechet, din rețeaua de distribuție a localității.

Lucrările mai cuprind și conducte de aducțiune la gospodăriile de apă din Ostroveni, Călărași și Dăbuleni (o lungime totală de 22.245 m). La gospodăria de apă de la Ostroveni va fi amplasat un rezervor de înmagazinare apă tratată (800 mc) și o stație de pompare a apei tratate. Și la Călărași va fi amplasat un rezervor nou (500 mc) la gospodăria de apă existentă.

Zece milioane de euro se duc pe apa Dunării, în zona Bechet. Lucrările vor dura trei ani

Valoarea totală estimată a contractului este de 43.384.647 de lei fără TVA, iar ofertele sunt așteptate până la data de 26 aprilie. Durata de proiectare a lucrărilor (inclusiv obținerea Autorizației de Construire) este de 4 luni, în timp ce durata de execuție și punere în funcțiune a instalațiilor este de 32 luni. Perioada de garanție este de trei ani.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj presupune peste 20 de contracte de execuție de lucrări și achiziții de utilaje. Cel mai recent contract de execuție (al 12-lea) a fost semnat de Compania de Apă în data de 4 martie și se referă de proiectare și execuție branșamente și racorduri în județul Dolj.

Mai exact, în baza acestui contract, în 10 localități din Dolj vor fi montate cămine de branșament complet echipate, incluzând apometre cu citire la distanță, și vor fi realizate racorduri la sistemele de canalizare. Una dintre cele 10 localități este și Bechet. Aici vor fi realizate 1.057 branșamente și 98 cămine de branșament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS