16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCluj: Medicamente expirate, descoperite pe lacul Tarnița. A fost oprită captarea apei potabile

Cluj: Medicamente expirate, descoperite pe lacul Tarnița. A fost oprită captarea apei potabile

În lacul Tarnița, principala sursă de aprovizionare cu apă a orașului Cluj Napoca, au fost găsite zeci de cutii cu medicamente expirate. Autorităţile au decis să oprescă alimenterea gospodăriilor, iar poliţiştii au deschis un dosar penal şi îi caută pe cei responsabili de aruncarea medicamentelor în apă.

Antibioticele, anticoncepționalele și vitaminele expirate au fost descoperite de pescari. Unele pluteau la suprafața apei, iar altele erau aruncate pe mal. Nouă saci au fost umpluți cu cutii și folii de pastile.

Nu se știe deocamdată cine le-a aruncat acolo.

Medicamentele expirate au fost găsite în zona debarcaderului lacului de acumulare Tarnița. Câțiva perscari au văzut cutiile pe mal. Apoi au intervenit reprezentanții Biroului Arii Protejate al Serviciului Salvamont, responsabili cu protecția lacului.

În apa lacului au ajuns zeci de cutii care conţineau antibiotice, analgezice și anticoncepţionale. Toate expirate. Deșeurile farmaceutice au fost scoase din apă, iar o echipă a Laboratorul de Calitate a Apei Someş-Tisa a luat probe.

Medicamentele expirate trebuie obligatoriu incinerate în condiții stricte, în spații special amenajate pentru a evita orice risc, spun specialiștii.

În zonă nu există echipamente de supraveghere video.

Polițiștii au deschis un dosar penal dar nu au niciun suspect deocamdată.

Alimentarea cu apă din lacul Tarnița este oprită până la aflarea rezultatelor analizelor.

Politia suspectează că medicamentele au fost aruncate în lac, cel mai probabil, de reprezentanții unei companii farmaceutice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS