18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMitu şi Olaru, învingătoare în duelul românesc cu Niculescu şi Ţig

Mitu şi Olaru, învingătoare în duelul românesc cu Niculescu şi Ţig

Perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru s-a calificat în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis Australian Open, după ce a trecut cu 3-6, 6-3, 6-3 de cuplul Monica Niculescu/Patricia Ţig, într-un meci integral românesc desfăşurat miercuri la Melbourne.

Niculescu şi Ţig au început meciul mai bine, au condus cu 3-0 şi au încheiat primul set cu 6-3. Cele două au condus şi în actul secund cu 1-0, dar Mitu şi Olaru au câştigat trei ghemuri la rând. Perechea Niculescu/Ţig a reuşit egalarea (3-3), pentru scurt timp, deoarece Mitu şi Olaru au tranşat soarta setului cu trei ghemuri la rând (6-3). În decisiv, Monica şi Patricia au avut 1-0 şi 2-1, dar perechea Mitu/Olaru a avut o perioadă bună, concretizată în patru ghemuri consecutive (5-2), reuşind să încheie conturile cu 6-3.

De remarcat că Mitu şi Olaru şi-au creat nu mai puţin de 20 de mingi de break, din care au fructificat 7 (învinsele au transformat 6/9).

Mitu şi Olaru şi-au asigurat un cec de 45.000 de dolari australieni şi 130 de puncte WTA la dublu

În turul secund, Mitu şi Olaru vor înfrunta învingătoarele din meciul Liudmila Kicenok (Ucraina)/Jelena Ostapenko (Letonia/N.13) şi Makoto Ninomiya (Japonia)/Sabrina Santamaria (SUA).

Citeşte şi: „La ce te gândeai la 2-5 în decisiv?“. Vezi reacţia Simonei după o revenire de senzaţie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS