13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAndra Palcau transforma visurile in... haine

Andra Palcau transforma visurile in… haine

Cariera ei a pornit de la un vis. A visat ca isi croieste un corset, iar opt ani mai târziu Andra Palcau a devenit o obisnuita a prezentarilor de moda din Craiova. Nu exista festival de moda la care sa nu-si prezinte si ea colectiile.


La festivalul „Craiova Fashion 2006“ care s-a desfasurat aseara la Teatrul Liric „Elena Teodorini“, Andra Palcau si-a prezentat colectia de toamna-iarna „Witches“ (vrajitoarele – n.r), pe aceeasi scena cu designeri renumiti precum Catalin Botezatu sau Eli Laslean. Cine este Andra Palcau? O tânara de aproape 23 de ani, studenta la Kinetoterapie in ultimul an, care adora sa creeze piese de imbracaminte.


„Nu exista zi in care sa nu mai creez ceva, nu fiindca imi impun asta, ci pentru ca imi place“, a afirmat Andra. Tânara a inceput sa croiasca in urma unui vis.


„Pur si simplu am visat intr-o noapte ca vreau un corset, iar dimineata am taiat fata de masa a mamei mele si m-am apucat de croit“, si-a amintit amuzata Andra. Rezultatul a fost dezastruos, dar nu s-a descurajat. A exersat pâna a invatat sa mânuiasca cu dibacie o masina de cusut si apoi a incercat din nou. A inceput prin a-si croi haine pentru ea, mai târziu pentru câteva prietene si apoi a ajuns la prima sa colectie.


A debutat la Balul Bobocilor


Andra Palcau a debutat la Balul Bobocilor al Colegiului National „Gheorghe Chitu“. „Mi-am luat colegele de la liceu, câteva prietene si le-am facut haine. De fapt, am debutat la balul meu, pentru ca eram boboaca“, a spus tânara.


Chiar si conducerea liceului a fost incântata de colectia micutei creatoare si a fost invitata sa prezinte si la celelalte editii ale balurilor. Incet-incet, de pasiunea Andrei au aflat si persoane avizate, care au indrumat-o catre agentia de modele One Models.


„Initial, o prietena m-a dus la agentie ca sa devin fotomodel“, a precizat tânara. Colaborarea cu agentia de modele craiovene a propulsat-o pe Andra Palcau in rândul designerilor care promit.


La nouasprezece ani, dupa patru ani de la corsetul croit din fata de masa a mamei, tânara a avut prima sa colectie oficiala prezentata de manechine profesioniste.


„Ideile imi vin noaptea in somn“


„Eram in primul an de facultate când am participat la Festival Studentesc «Culorile Toamnei» de la Pitesti, unde am luat locul I. Mi-era asa drag ca nu-mi venea sa cred: la primul meu concurs ma clasasem prima“, a afirmat tânara.


Dupa aceea, a capatat incredere in sine si si-a luat rolul in serios. In fiecare an, Andra Palcau prezinta câte doua colectii – de primavara-vara si de toamna-iarna, asa cum procedeaza si marii designeri care impun tendintele la nivel mondial. In ceea ce priveste sursa ei de inspiratie, tânara a ramas tributara visului. „Nu ma inspir de la ceilalti designeri, ideile imi vin noaptea in somn. Seara pun capul pe perna, ma gândesc la ce-as vrea sa creez si dimineata ma trezesc cu câte o idee“, a dezvaluit designerul.


Pâna la ora actuala, Andra Palcau a participat la multe festivaluri din tara si de la toate s-a intors macar cu o distinctie, insa, cu toate acestea, ea se considera la inceput de drum.


„Modele mi le croiesc acasa. Nu am pe nimeni sa ma ajute, eu fac totul. Ca model de proba ma folosesc tot pe mine, pentru ca am aceleasi dimensiuni ca manechinele“, a spus Andra. Visul ei este sa aiba o casa de moda, insa pâna atunci s-ar multumi si cu un atelier de creatie.


Pentru asemenea planuri ar avea insa nevoie de multi bani, asa ca deocamdata spera ca, dupa licenta, sa-si deschida un mic atelier. „O sa fac eu totul. Nu voi avea alti angajati“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS