17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSUA: Ministrul securității interne și-a dat demisia

SUA: Ministrul securității interne și-a dat demisia

Ministrul american al securității interne, Chad Wolf, a anunțat luni că demisionează într-o scrisoare adresată angajaților departamentului (DHS), relatează Business Insider.

„Mă întristează să fac acest pas întrucât intenția mea a fost să servesc departamentul până la sfârșitul acestei Administrații”, a notat Wolf în scrisoarea obținută de Fox News și NBC.

Wolf, care asigura interimatul funcției din 2 noiembrie fără a fi confirmat de Senat, este al treilea ministru al cabinetului lui Trump care și-a dat demisia după ce președintele republican a fost acuzat de incitarea mulțimii care a atacat Capitoliul american în 6 ianuarie.

Ministrul transporturilor Elaine Chao și ministrul educației Betsy DeVos au anunțat de asemenea că demisionează în zilele care au urmat revoltelor mortale însă Wolf este ministrul cu cel mai important portofoliu care a anunțat acest pas până acum.

Wolf a condamnat violențele, afirmând într-un comunicat remis joia trecută că:

„Vedem acum că unii susținători ai președintelui folosesc violența drept un mijloc de a obține obiective politice. Aceste violențe sunt inadmisibile și îi implor pe președinte și toți oficialii aleși să condamne cu fermitate violența de ieri”.

Ministrul anunțase de asemenea că intenționează să rămână la conducerea departamentului până la inaugurarea președintelui ales Joe Biden.

„Voi rămâne în funcția mea până la sfârșitul acestei Administrații pentru a asigura că departamentul va rămâne concentrat asupra amenințărilor serioase cu care se confruntă țara noastră și pentru a asigura o tranziție ordonată către echipa DHS a președintelui ales Joe Biden”, anunțase inițial Wolf.

Însă, la scurt timp după remiterea acestui comunicat, Casa Albă a anunțat că Trump a retras din Senat nominalizarea lui Wolf pentru a ocupa funcția de ministru cu caracter permanent.

Casa Albă a fost zguduită de un val de demisii ale unor consilieri, secretari de presă, membri ai corpului diplomatic, oficiali din cadrul mai multor departamente și membri ai Consiliului Național de Securitate.

CNN a relatat că foști oficiali responsabili de securitatea națională i-au sunat pe membrii cheie ai cabinetului Trump, printre care secretarul de stat Mike Pompeo, directorul Comunității agențiilor de informații John Ratcliffe și consilierul pentru securitate Robert O’Brien pentru a le cere să nu demisioneze.

Potrivit CNN, foștii oficiali și-au exprimat îngrijorările că demisiile la nivel înalt din cadrul unor departamente cheie ar putea pune în pericol securitatea națională a Statelor Unite într-o perioadă de tranziție deja turbulentă.

Zeci de susținători ai lui Trump care au luat cu asalt Capitoliul american au fost arestați în ultimele zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS