Cunoscuta realizatoare de emisiuni tv de muzica populara, Jeni Nicolau, cu o vechime de peste 18 ani in acest domeniu, va lansa in curând un nou material discografic.
„Acum sunt producator la o televiziune nationala, unde ma ocup de emisiunea de folclor «Cânta-mi, lautare». Intru in contact cu multi oameni, ceea ce pentru mine este o placere, dar este si foarte greu pentru ca nu seamana degetele de la o mâna, dar caracterele lor, si atunci, incerc sa impac pe toata lumea. Acum pregatesc un nou CD de comedie, pe care am sa-l imprim in cel mult trei saptamâni. Materialul e deja gata si va purta titlul «Când era bunica fata». Deja am facut un videoclip la o parodie muzicala, care a rulat pe posturile de televiziune si care s-a bucurat de mare succes“, isi explica activitatea artista craioveana.
Primul disc din cariera lui Jeni Nicolau a aparut in anul 1992, iar de atunci a scos 16 si numaratoarea nu se opreste aici. Moderatoarea de emisiuni se incapatâneaza sa mearga mai departe pe acest drum.
„Sunt un om care ma zbat, ma lupt, alerg si incerc sa multumesc pe toata lumea. Nu stiu cât reusesc, dar cel putin ma straduiesc si asta este cel mai important. Un lucru esential pentru succesul si cariera mea au fost publicul. Oamenii pe care ii ador, indiferent ca au patru facultati sau patru clase, pentru mine nu conteaza, asa cum nu conteaza nici apartenenta politica si nici culoarea pielii, pentru ca in fata lui Dumnezeu suntem toti egali. Stiu ca sunt si oameni care nu ma plac si asta e un lucru care ma bucura pentru ca sunt om si, ca fiecare om, poti sa placi sau nu. Important este ca stiu sa trec peste toate problemele vietii. Dumnezeu ma ghideaza sau cel putin cred ca o forta de acolo, de Sus, are grija de mine. De multe ori ajung obosita acasa si zic ca de mâine nu mai fac nimic, dar nu e asa. A doua zi o iau de la capat“, spune Jeni Nicolau.
„Darul de a scrie mi l-a dat Dumnezeu“
Pe lânga activitatea de televiziune, Jeni Nicolau isi mai face timp si pentru a scrie versuri pentru materialele discografice ale colegilor sai de breasla. „Darul mi l-a dat Dumnezeu si pentru a scrie si pentru tot ceea ce fac eu si atunci este pacat sa nu le dam oamenilor, atunci când trebuie, ceea ce au nevoie“, a afirmat artista. Mirela Radu, Valentin Andrei, Cristian Banateanu, Irina Loghin si Fuego, Madalina Alexe, Ionela Anghel, Victorita Lacatusu sunt numai câteva nume care au desemnat-o pe Jeni Nicolau drept textiera a cântecelor lor.
De asemenea, Jeni Nicolau este omul care a scos din anonimat si a adus sub lumina reflectoarelor foarte multe tinere talente ale muzicii populare românesti, mentinând astfel aprinsa flacara pasiunii pentru folclor. „Sunt foarte multi tineri talentati, i-am vazut in emisiunile mele si vin foarte multi tineri care n-au bani sa imprime 20 de melodii sau 15 pe un compact disc si imprima câte trei sau patru. E un lucru extraordinar si n-o sa ne pierdem, atâta timp cât s-a creat acest gen etno dance pe cântecele folclorului nostru. Asta e emblema noastra si n-avem cum sa ne pierdem. Exista si tineri care nu au talent si totusi sunt promovati, dar pâna la urma, cei care decid sunt oamenii din public. Exista si oameni foarte talentati care n-au avut o calitate umana si au cazut in dizgratie din cauza caracterului. Degeaba un artist scoate un material pe piata, daca acesta nu este mediatizat n-o sa ajunga la public, iar in ceea ce priveste folclorul e mai greu pentru ca exista manageri de trupa. Si eu sunt in meseria asta de 18 ani. De 18 ani sunt profesionist si sunt singura. N-am avut nevoie de impresari si am cunoscut foarte multi impresari in toata lumea asta, nu numai in România, pentru ca de 16 ani calatoresc pe toate continentele. Important este sa fii bun si destept, adica sa stii sa-ti apropii oamenii, sa fii cinstit si corect cu ei, dar si cu tine insuti“, a sustinut artista.
Pe lânga toate aceste activitati in care Jeni Nicolau este implicata, artista urmeaza si cursurile unei Facultati de Filosofie si Jurnalism, afirmând in acest sens: „Sunt studenta la Filosofie-Jurnalism, in anul intâi la invatamântul deschis la distanta, dar incerc sa ma descurc. Nu vreau sa ma fac de râs. Nu sunt un super om, dar incerc sa fac fata tuturor provocarilor. In lume se intâmpla foarte multe lucruri, nu numai in România. Dumnezeu poate e suparat putin pe noi si datorita faptului ca am uitat sa ne inchinam si sa ne rugam. Ne-am prins in febra activitatilor de zi cu zi si parca toata lumea alearga si mai mult ca niciodata dupa bani. Sa incercam sa facem ceva bun pentru tara asta, sa incercam sa facem mai multe lucruri bune decât rele. Sa incercam sa ne pese mai mult de noi si mai putin de cei din jurul nostru si ma refer la invidie si la rautate, adica sa ne preocupe grijile noastre si nu ale altora, iar in momentul in care avem fie si un zâmbet, sa-l daruim celui care este trist si necajit“.