20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareBiscuiți cu ghimbir și jeleu de coacăze

Biscuiți cu ghimbir și jeleu de coacăze

Ingrediente:

15 g ghimbir, 80 g zahăr, 150 g unt, 300 g făină, 2 lingurițe praf de copt, 2 gălbenușuri, sare, 4-6 linguri jeleu de coacăze, 2 lingurițe zahăr pudră

Mod de preparare:

Curăță ghimbirul și toacă-l fin. Frământă zahărul cu untul tăiat bucăți, făina, praful de copt, gălbenușul, ghimbirul și sarea până obții un aluat neted.

Înfășoară în folie aluatul și lasă-l timp de 1 oră la rece.

Întinde aluatul pe un blat presărat cu făină până obții un dreptunghi cu grosimea de circa un centimetru și decupează-l în cinci biscuiți cu o lățime de 1,5 centimetri.

Pune biscuiții într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și sapă mici gropițe în biscuite cu coada unei linguri din lemn.

Coace biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (convecție: 160 de grade) timp de 15-18 minute.

Lasă biscuiții să se răcească puțin pe un grătar pentru prăjituri, umple gropițele cu jeleu și presară deasupra zahăr pudră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS