15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaKlaus Iohannis pleacă la Bruxelles. Președintele a avut o discuție cu șeful Consiliului European

Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles. Președintele a avut o discuție cu șeful Consiliului European

Președintele României,  Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European care va avea loc în perioada 10-11 decembrie, la Bruxelles, Regatul Belgiei. În pregătirea acestei întâlniri, Președintele Klaus Iohannis a avut marți, 8 decembrie, o convorbire telefonică cu Președintele Consiliului European, domnul Charles Michel, la solicitarea acestuia.

Subiectele de discuție s-au referit la combaterea schimbărilor climatice, precum și la relația dintre Uniunea Europeană și Turcia.

Având în vedere faptul că la reuniunea Consiliul European din 10-11 decembrie se intenționează obținerea unui acord cu privire la stabilirea unei noi ținte, mai ambițioase, de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru 2030, de „cel puțin 55%”, comparativ cu anul 1990, Președintele Klaus Iohannis a menționat faptul că România susține această propunere.

Totodată, în contextul evoluțiilor din Mediterana de Est, Președintele Klaus Iohannis a exprimat deplina solidaritate a României față de Grecia și Cipru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS