17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVirgil Ciurea locuieste cu cei doi copii intr-o uscatorie

Virgil Ciurea locuieste cu cei doi copii intr-o uscatorie

• Pentru ca nu mai suporta mizeria din scara, vecinii vor sa-i evacueze • „Pe mama am vazut-o ultima oara acum trei luni“

Virgil Ciurea si cei doi copii ai sai traiesc de sase luni in uscatoria de la scara 4 a blocului O2 din Drobeta Turnu Severin. In urma divortului, el si-a vindut apartamentul, a impartit banii cu fosta sotie si a ocupat abuziv uscatoria situata chiar linga usa apartamentului in care locuise. Trei persoane stau acum intr-o incapere cu un singur geam, unde mizeria este de nedescris, iar grupul sanitar si apa lipsesc cu desavirsire. Din cauza mirosului si a gunoiului existent pe scara, locatarii sint hotariti sa solicite sprijinul politiei pentru evacuarea „chiriasilor“.

Ca sa ajungi de la intrarea in scara blocului O2 si pina la etajul 4, acolo unde se afla „locuinta“ familiei Ciurea, trebuie sa suporti un miros intepator, care provine de la mizeria din uscatorie. Aici si-au gasit adapost Virgil Ciurea si cei doi copii ai sai, Ionel, de 14 ani, si Silvia, de 13 ani. Cei trei au stat, pina in urma cu sase luni, intr-un apartament decent, chiar pe acelasi etaj cu uscatoria. Neintelegerile din familie i-au determinat pe cei doi soti sa se desparta. Virgil a ramas cu cei doi copii, iar Mariana n-a mai vrut sa stie de ei. Pentru ca a trebuit sa imparta bunurile, Virgil a vindut apartamentul si i-a dat mai mult de jumatate din bani Marianei. Cu banii care i-au ramas, el nu a putut sa cumpere nici macar o garsoniera. Pentru ca i-a fost mai usor sa-si care lucrurile in uscatorie, Virgil Ciurea si-a luat copiii si s-a mutat aici. Nu s-a mai sinchisit sa-si caute o locuinta, chiar cu chirie, multumindu-se sa se inghesuie cu cei mici intr-un pat, intr-o camaruta cu o singura fereastra. Desi cistiga peste cinci milioane de lei lunar, fiind salariat ROMAG TERMO, el nici nu vrea sa auda de inchirierea unui apartament sau a unei garsoniere.

„Isi fac nevoile pe holuri, desi au fost oameni curati…“

Cuprinsa acum de o mizerie greu de suportat, „locuinta“ nu are nici grup sanitar si nu este racordata la reteaua de apa. In aceste conditii, cei trei membri ai familiei Ciurea folosesc toaletele de la barurile din apropiere sau chiar holurile de pe scara. Igrasia din incapere a cuprins si peretii apartamentelor celorlalti locatari. Pentru ca nu mai pot suporta mirosurile de pe scara, vecinii au apelat la sprijinul administratorului Asociatiei de locatari-proprietari Crisan 45. „Nu mai putem sa intram in scara din cauza mirosului care vine din uscatorie. Isi fac nevoile pe holuri, desi au fost oameni curati, cind aveau apartament. Mai greu este de copii, ca ei sint cei mai chinuiti. El se mai spala la serviciu, poate, dar ei stau ca vai de lume. Nu au nici o conditie. Ne pare rau pentru copii, dar cred ca este nevoie de sprijinul asociatiei si de cel al politiei, pentru a fi evacuati“, a spus unul dintre locatari. Administratorul Asociatiei 45, Constantin Daba, a spus ca nu intra in atributiile sale sa-i dea afara pe cei trei: „Cred ca vom incerca sa vorbim cu dinsii, sa inteleaga situatia. Daca locatarii vor sa-i dea afara, vom vedea ce este de facut.“

„Mama a spus ca ea nu mai are copii…“

Ionel si Silvia isi fac lectiile in camaruta de citiva metri patrati. Isi scriu temele pe un scaunel, care tine loc de masa, astfel ca, mai tot timpul, caietele si cartile lor sint pline de grasime. Nu au calorifer, dar se incalzesc cu trei paturi. Frigiderul a ruginit de cind nu a mai fost deschis, iar televizorul alb-negru nu functioneaza. Si, chiar daca ar functiona, oricum nu au priza, iar singurul fir care aduce electricitate in incapere este cel de lumina, „imprumutata“ de pe casa scarii. Curentul electric nu-l platesc, asa cum nu platesc nici intretinerea. „Stam asa, pentru ca asa ne-a lasat tata. Nu stim ce face cu banii, ca nu aduce mai nimic in casa. Ii mai da pe bautura si deranjeaza vecinii. Poate de aceea vor sa ne scoata afara din casa. Daca nu dadea apartamentul, poate ca era mai bine, dar asa…“, a spus Ionel Virgil. Mariana Virgil nu s-a mai interesat de familie de citeva luni. Stie unde ii sint copiii, dar nu a trecut sa-i vada. „Ultima oara am vazut-o acum trei luni. A zis ca ea nu mai are copii si nu mai vrea sa mai auda de noi“, a spus unul dintre copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS