17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPlanuri ambițioase pentru dezvoltarea comunei Malu Mare

Planuri ambițioase pentru dezvoltarea comunei Malu Mare

Procesul de dezvoltare a comunei Malu Mare este, de câţiva ani, în plină desfăşurare. Prin proiecte susţinute şi eficienţă administrativă, comuna continuă să evolueze. Planurile primarului Ilie Dodocioiu pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai în localitatea din proximitatea Craiovei sunt multe şi ambiţioase.
Continuarea asfaltării în ritm susţinut în satele Malu Mare, Preajba Veche şi Preajba Nouă se numără printre direcţiile principale ale acţiunilor viitoare.

Extinderea canalizării, prioritară

Una dintre investiţiile din vârful listei de obiective este extinderea canalizării în comună. „Avem în plan extinderea şi finalizarea sistemului de canalizare în satul Malu Mare, cu realizarea de cămine pentru branşarea individuală a locuitorilor. De asemenea, urmărim implementarea unui sistem de canalizare în satul Preajba Nouă (zona Selgros), în lungime de 18,2 km”, transmite Ilie Dodocioiu.
Proiectul este dezvoltat împreună cu Compania de Apă Oltenia, în cadrul Masterplanului Judeţean privind alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate în judeţul Dolj. Contractul prin care a fost alocată comunei Malu Mare suma de 4,9 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană, a fost semnat pe data de 15.05.2019”, adaugă edilul din Malu Mare. În prezent se lucrează la organizarea de şantier, urmând ca în circa 3 săptămâni de zile să înceapă efectiv lucrările.

Primăria pregăteşte introducerea gazelor

Un alt obiectiv major cuprins în planul de dezvoltare al comunei este reţeaua de alimentare cu gaze naturale în satele Malu Mare, Preajba Veche şi Preajba Nouă.
“Urmează să fie finalizat studiul de fezabilitate pentru acest proiect. În prezent, se pregăteşte documentaţia pentru obţinerea avizelor şi acordurilor de la forurile locale şi naţionale de specialitate” spune primarul Dodocioiu.

Investiţii în educaţie, sport şi în domeniul social

Primarul Dodocioiu îşi propune şi modernizarea condiţiilor de învăţământ, în beneficiul copiilor din comună: “Vom moderniza grădiniţa din satul Preajba Veche, vom schimba acoperişul, instalaţiile sanitare, vom oferi condiţii îmbunătăţite pentru copii. Iar în Preajba Nouă, în zona Selgros, va fi construită o grădiniţă after school prin CNI (Compania Naţională de Investiţii), pe un teren de 2170 mp.”

La Malu Mare se află în plină desfăşurare modernizarea terenului de fotbal din Preajba Veche, iar Ilie Dodocioiu îşi doreşte susţinerea echipei de fotbal cu fonduri de la bugetul local şi din sponsorizări. De asemenea, edilul plănuieşte construirea unui nou teren de fotbal, la standarde europene.

În satul Malu Mare se va construi şi o sală de sport cu 180 de locuri, cererea de finantare fiind deja depusă la Compania Naţională de Investiţii (CNI).
Tot prin CNI, în acelaşi sat va fi construit şi un cămin cultural.

Pe plan social, primarul îşi doreşte şi susţinerea bisericii “Sfântul Ştefan şi Sfântul Gheorghe”, din satul Preajba Veche, pentru construirea unui spaţiu situat in imediata apropiere a lăcaşului de cult. Acest spaţiu va fi prevăzut cu sală de mese, bucătărie, toalete, mobilat şi dotat complet pentru organizarea de pomeni, parastase şi alte evenimente, asemănător cu cel construit în satul Malu Mare.

“Fiecare proiect are rolul său bine stabilit în dezvoltarea comunei şi întâmpinarea nevoilor locuitorilor din Malu Mare. Sperăm să ne ridicăm în continuare la nivelul aşteptărilor cetăţenilor prin strategiile de modernizare a comunei”, a transmis primarul din Malu Mare, Ilie Dodocioiu.
Acesta spune că, în următorii ani, o prioritate va fi dezvoltarea zonei Selgros, din ce în ce mai populată, în ultimul timp construindu-se aici numeroase locuinţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS