13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNou bilanț al exploziilor din Beirut: 135 de morți, 5000 de răniți

Nou bilanț al exploziilor din Beirut: 135 de morți, 5000 de răniți

Ministrul Sănătății a anunțat un nou bilanț al exploziilor din Beirut: 135 de decese, aproximativ 5000 de răniți și alte zeci de persoane sunt încă date dispărute. Crește temerea că numărul morților va crește, a declarat miercuri ministrul sănătății. Peste 300.000 de oameni au fost strămutați din casele lor.

Echipele de căutare speră că sub dărâmături să mai găsească supraviețuitori, , potrivit CNN.

Guvernul libanez a anunțat decretarea stării de urgență pe o perioadă de două săptămâni. De asemenea, vor fi trei zile de doliu național în Liban, după exploziile de marți. 

Guvernatorul capitalei Beirut, Marwan Abboud, a declarat că între 200.000 şi 250.000 de oameni şi-au pierdut locuinţele, iar autorităţile iau măsuri pentru a le asigura hrană, apă şi adăpost.

”Valoarea pagubelor este estimată între 3 şi 5 miliarde de dolari, poate chiar mai mult”, a afirmat Marwan Abboud într-un interviu televizat.

Postul Al Arabya îl citează pe președintele Libanului care a explicat că cele 2.750 de tone de nitrat de amoniu, îngrășământ și substanță componentă a unor explozibili, erau depozitate în port de șase ani, fără măsuri de protecție corespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS