-1.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 decembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinTemple - personalitate „irish“

Temple – personalitate „irish“

Deschis relativ recent, restaurantul Temple nu atrage atentia, deoarece platforma din fata localului nu este finalizata, lasând impresia unui santier in lucru. Daca ai rabdare sa treci de zona cu pietris, inauntru surprizele placute se tin lant.


Faptul ca restaurantul nu este foarte spatios creeaza impresia de intimitate, care este sporita de multe detalii. Atmosfera este mai mult decât placuta si relaxanta, apropiindu-se de caldura propriei locuinte. Mobilier din lemn, fotografii cu spoturi publicitare (pentru bauturi alcoolice sau racoritoare, motociclete, restaurante americane) inramate si atârnate pe pereti intr-o adevarata expozitie si… tablita neagra pe care ospatarii scriu, in fiecare zi, cu creta, meniul zilei (mai mult sau mai putin „irish“)…


Restaurantul Temple se vrea un strop de Irlanda si reuseste: naproanele care sunt, de fapt, copiile unei fotografii a unui restaurant irlandez, muzica veche, dar buna (gen „oldies but goldies“), meniu bilingv (român si, din nou, „irish“), detalii care completeaza sentimentul ca esti intr-un loc special, rupt de realitatea olteneasca…


Personalul de la Temple este, as putea spune, la fel de „special“ ca restaurantul: amabilitatea este vizibila si nici pe departe fortata, ospatarita cunoaste meniul si face recomandari, in functie de preferinta clientului, din meniul care sta, evident, sub semnul „irish“, incepând de la pâinea cu usturoi si cascaval (garlic bread and cheese), buna de mâncat fara nimic altceva si continuând cu pieptul de pui la gratar (Arlington’s Famous Chicken) cu sos de mere si whiskey sau cotletul de porc (Left Bank Steak) cu sos de menta si miere care, personal, mi s-a parut delicios.


Preturile nu sunt foarte mici, dar pentru astfel de delicatese merita, macar in ziua de salariu, sa ii faci o surpriza persoanei iubite, invitându-o la Temple.


In notitele pe care le-am luat intre doua inghitituri de pâine cu usturoi si cascaval, la capitolul „curatenie toaleta“ am scris un singur cuvânt: impecabil, dar nu pot sa nu amintesc de insemnele in relief „ladies“ si „gents“ de pe usile toaletelor, de robinetele in forma de floare cu patru petale, de intrerupatorul de lemn….


Sos de mere si whiskey


Ingrediente: o lingura de unt, trei mere curatate si taiate felii, doua linguri de whiskey irlandez, trei linguri de smântâna, o lingura de tarhon, sare si piper negru proaspat râsnit, dupa gust.


Mod de preparare: Topiti untul intr-o craticioara la temperatura medie. Adaugati feliile de mere si prajiti-le pâna se auresc, timp de aproape cinci minute. Adaugati cantitatea de whiskey si smântâna, fierbeti-le, mestecând continuu, pâna când sosul incepe sa se ingroase, timp de trei – cinci minute. Adaugati tarhonul si asezonati sosul cu sare si piper.


Temple – Calificative


Calitatea preparatelor ****


Comportamentul


personalului ****


Atmosfera ****


Preturi *** Curatenie ****


Legenda calificative


Calitatea preparatelor


**** te lingi pe degete


*** gustoasa


** nu am murit mâncând-o


* doar daca esti mort de foame


Comportamentul personalului


**** omniprezent


*** aproape „indiscret“


** indiferent


* „absent“


Atmosfera


**** ca intre prieteni


*** de bun gust


** relaxanta


* obositoare


Preturi


**** pentru VIP-uri


*** in ziua de salariu


** acceptabil


* pentru orice buzunar


Curatenie


**** „farmacie“


*** curat


** satisfacator


* mai bine abtine-te

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS