16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Diverse

In Cupa Davis

Romania va intilni Austria


Echipa de Cupa Davis a Romaniei va intilni, in perioada 5-7 aprilie, reprezentativa Austriei, in turul al doilea al Grupei I a Zonei Euro-Africane. Echipa gazda a acestei intilniri va fi desemnata prin tragere la sorti, iar invingatoarea dintre Romania si Austria se va califica in meciul de baraj pentru promovarea in Grupa Mondiala a Cupei Davis. Formatia Austriei s-a calificat in turul secund al Grupei I a Zonei Euro-Africane, dupa ce a invins, la finalul acestei saptamini, selectionata Israelului. Reprezentativele Romaniei si Austriei s-au mai intilnit, pina in prezent, de patru ori, scorul general fiind 2-2. Romania a invins in 1976, la Viena, cu 4-1 si in 1980, la Bucuresti, cu 3-2, in timp ce Austria a cistigat, cu 5-0, prima intilnire, disputata la Bucuresti, in 1957 si ultima intilnire, desfasurata la Bad Kleinkirchheim, in 1986, cu 3-2. In prezent, Austria are trei tenismeni prezenti in Top 100 ATP. Cel mai bine clasat jucator austriac este Stefan Koubek, numarul 12 in ierarhia mondiala. El este urmat de Markus Hipfl, numarul 67 ATP, si de Julian Knowle, numarul 75 ATP. Jucatorii romani cei mai bine clasati sint Andrei Pavel, numarul 21 in clasamentul mondial, si Adrian Voinea, care ocupa pozitia 28.

(D.B.)

Volei. Divizia B (F)

Se va retrage LNT Craiova?


La sfirsitul acestei saptamini va incepe returul Diviziei B la volei feminin. Din Craiova activeaza in cadrul seriei a III-a doua echipe de volei feminin: U LNT si LNT. U LNT Craiova a obtinut in turul campionatului numai victorii, echipa antrenata de Adrian Cotoranu urmarind repromovarea in Divizia A. Din informatii neconfirmate oficial, s-ar parea ca LNT Craiova se va retrage din Divizia B din cauza problemelor financiare si va ramine numai in competitiile de junioare.

(C.S.)

Sportul craiovean are nevoie de bani

Buget de austeritate la CSM


Simbata si duminica s-a desfasurat la Bacau Campionatul National de Atletism la juniori III. De la clubul CSM Craiova au participat trei sportivi, iar singura sportiva a CSM-ului care a obtinut medalie la acest concurs a fost Gilda Zavedeanu – locul III la proba de 2 km mars, ea fiind pregatita de antrenorul emerit Horia Stef. Referitor la situatia financiara a CSM Craiova, directorul adjunct Sorin Matei a spus: „Din pacate, si anul acesta vom avea un buget de austeritate. Ne sint necesare fonduri pentru pregatirea corespunzatoare a sportivilor astfel ca acestia sa obtina rezultate bune, performante, ca sa putem asigura banii necesari pentru premierea sportivilor cu rezultate deosebite. Am pornit mai greu la drum, dar cred ca din luna martie ne vom reveni“.

(C.S.)

Handbal (M)

„U“ Petrolul incepe antrenamentele foarte dure


Echipa de handbal masculin „U“ Petrolul Craiova a inceput pe 7

ianuarie antrenamentele pregatitoare returului de campionat. Initial, s-a recurs la un program cu sapte antrenamente pe saptamina pentru ca jucatorii care sint studenti se aflau in sesiune. Apoi, intensitatea antrenamentelor a crescut, antrenorii Paul Stuparu si Sebastian Dobeanu fiind la dispozitia jucatorilor studenti, astfel incit acestia sa-si faca numarul de antrenamente saptaminal. Antrenorul principal al „U“ Petrolul Craiova, Paul Stuparu, a spus: „La sfirsitul lunii ianuarie am sustinut doua jocuri de pregatire cu Dacia Pitesti. Ambele partide amicale au fost cistigate de catre echipa pitesteana, dar jucatorii nostri au jucat bine, avind in vedere stadiul de pregatire in care ne aflam. In aceste meciuri am rodat toti jucatorii. In perioada urmatoare avem un program de pregatire cu antrenamente foarte dure, beneficiind din partea conducerii Petrolului – prin directorii Calotescu si Dumitrache – de un semicantonament de pregatire in Craiova in perioada 18-28 februarie“. Lotul de jucatori a ramas acelasi, singura noutate fiind Cristian Ene, adus de la Romvag Caracal. La sfirsitul lunii februarie si inceputul lunii martie, formatia craioveana va incerca sa sustina citeva jocuri de verificare. Returul campionatului Diviziei A la handbal masculin va incepe pe 9 martie. „U“ Petrolul Craiova va sustine primul meci in compania echipei CSM Medgidia. Desi craiovenii sint gazde, aceasta partida se va disputa la Slatina, in sala LPS, deoarece in Craiova nu exista, deocamdata, sala de joc pentru handbal.

(C.S.)

Handbal (F). Turneul de la Plopeni

Daewoo s-a clasat pe locul doi


Echipa feminina de handbal Daewoo Craiova a participat, la sfirsitul saptaminii trecute, la un turneu de pregatire, care s-a desfasurat la Plopeni. Iata rezultatele inregistrate de formatia din Banie: Daewoo – HC Activ Ploiesti 15-23 (8-12), Daewoo – Roman ’97 26-26 (11-11), Daewoo – HCM Buzau 23-20 (13-7). Clasamentul final al turneului a fost urmatorul: 1. HC Activ Ploiesti; 2. Daewoo Craiova; 3. Roman ’97; 4. HCM Buzau. Antrenorul Bogdan Burcea a rulat la aceasta competitie urmatorul lot de jucatoare: Burcea, R. Radulescu, Bobolocu – portarite; Aldea (10 goluri), Tanase, (12), Rusan (4), Raducan (4), Sanda (6), Ionescu (11), Radovici (11), Stoicea (11), M. Radulescu (1) – jucatoare de cimp. Aceasta din urma provine de la Hodrotehnica Constanta si va fi legitimata in curind la gruparea craioveana. Despre turneul de la Plopeni, presedintele AS Daewoo, Viorel Radulescu, a spus: „A fost o competitie extrem de utila, desfasurata cu aproximativ 30 de zile inaintea startului returului campionatului. Antrenorul Burcea a rulat intregul lot avut la dispozitie si a exersat anumite scheme tactice. Pina la primul meci oficial al returului, cu CSM Sibiu, (16 martie, in deplasare), vom participa la inca doua turnee de pregatire, la Slatina (5-16 februarie) si Ploiesti (23-24 februarie).“

(M.S.)

Atletism la Tirgu Jiu

Cros pe insula din Parcul Central


Asociatia Judeteana de Atletism si DTS Gorj a organizat duminica dimineata prima actiune de amploare din calendarul acestui an. Este vorba despre crosul judetean rezervat copiilor si juniorilor, intrecere care a reunit la start peste 500 de copii. Locul de desfasurare al acestei intreceri a fost insula din Parcul Central, traseul de concurs fiind marcat inca de dimineata de profesorii si antrenorii copiilor care au luat startul la concurs. Supravegheati de antrenorii Viorica Dima, Ion Bura si Mircea Zorila, de la CS Pandurii, si de inspectorul Robert Doicaru de la DTS Gorj, copii au luat startul la cite trei categorii de virsta. In competitia rezervata baietilor, la copii II podiumul a fost ocupat, in ordine, de Marian Sulita de la Scoala Generala Turburea, Ionut Popescu si Bogdan Partenie de la Scoala Generala 4. La copii I, pe primul loc s-a situat Claudiu Calugaru de la CS Pandurii Tirgu Jiu, pe locul doi a sosit Serban Iscrulescu de la Scoala Generala Turburea, iar pe locul trei s-a situat Manuel Gherginoiu de la Scoala Generala nr. 3 din Tirgu Jiu. La juniori III s-au remarcat Adrian Manea de la Scoala Generala nr.8 – locul unu, Adrian Dobrovie de la Scoala Generala din Turburea – locul doi si Nicolae Alexandru de la Scoala Generala nr. 3 – locul trei. In competitia feminina, primele locuri au fost ocupate de urmatoarele sportive: 1. Mariana Fica de la Scoala nr.2, 2. Gabriela Fica de la Scoaa nr.2, 3. Cristina Tunsanu de la Scoala nr.3; copii I: 1. Gabriela Neacsu de la Scoala nr.1, 2. Lavinia Zabava de la Scoala nr. 2, 3. Raluca Vladulescu de la Scoala nr. 3; Juniori III: 1. Ionela Mechenie de la Scoala din Turburea, 2. Larisa Stamatoiu de la Scoala din Turburea, 3. Roxana Licara de la Scoal nr. 1 din Motru.

(M.P.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS