14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAlex Băluță, la un pas de cucerirea Cupei Cehiei

Alex Băluță, la un pas de cucerirea Cupei Cehiei

Alex Băluță este la un pas de cucerirea celui de-al patrulea trofeu din carieră. După adjudecarea Cupei României cu Universitatea Craiova în sezonul 2017/2018, titlul și Cupa cu Slavia Praga în ediția 2018/2019, fotbalistul crescut de Academia „Gică Popescu“ va juca, din nou, finala Cupei Cehiei.

Slovan Liberec s-a impus miercuri seară, în semifinale, pe stadionul „Andruv“ din Olomouc, în fața a 1807 spectatori, în fașa echipei Sigma Olomouc, cu 2-1. Oaspeții au marcat prin Pesek (’29) și au Alibekov (’45+1). Gazdele au replicat în repriza secundă prin Lukas Julius (’54).

Alex Băluță s-a numărat printre titulari la Liberec, a fost înlocuit în minutul 83 cu Rondic și a încasat un cartonaș galben pentru comportament nesportiv (’73). Altfel, Slovan a încheiat meciul în inferioritate numerică, după ce Kuchta a văzut cartonașul galben în minutele 69 și 73.

Alex Băluță va juca finala cu Sparta Praga, echipa lui Florin Niță

Slovan Liberec va juca finala Cupei Cehiei cu Sparta Praga. Aceasta s-a impus cu 2-1 în fața lui Plzen, pe „Generali Ceska Pojistovna Arena“ din Praga (1951 spectatori). Golurile Spartei au fost marcate de Kanga (’15 – penalti) și Kozak (’28). Plzen a redus din diferență în minutul 90, prin Havel.

La Sparta Praga, portarul român Florin Niță a fost rezervă.

Finala se va disputa pe 1 iulie, de la ora 21.00, pe stadionul „U Nisy“ din Liberec.

Citește și: Napoli a cucerit Cupa Italiei după ce a învins-o pe Juve la penaltiuri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS