16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCabanierii din Rânca îi primesc cu ușa larg deschisă pe cei trimiși în carantină

Cabanierii din Rânca îi primesc cu ușa larg deschisă pe cei trimiși în carantină

Cabanierii din Rânca au deschis larg pentru carantinați ușile unităților de cazare pe care le administrează.

Este vorba de zeci de pensiuni și cabane din stațiunea turistică situată în zona de nord a județului Gorj. La începutul pandemiei, mulţi cabanieri nu au fost de acord cu transformarea pensiunilor și a hotelurilor din Rânca în centre de carantină pentru gorjenii care vin din afara țării. Ulterior, situația s-a schimbat în țară și în județ și au apărut tot mai multe cazuri de COVID-19, dar s-a mărit și numărul celor care au revenit în țară.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost nevoită să încheie un contract și cu primăriile din Baia de Fier și Novaci pentru locuri de cazare și servicii de masă.

230 de lei de persoană pe zi

Proprietarii de pensiuni din Rânca primesc 230 de lei pe zi pentru fiecare persoană carantinată. Se asigură din partea cabanierilor materiale sanitare și de curățenie, utilități și ridicarea gunoiului. Tot mai mulți investitori din Rânca au început să solicite singuri să fie înscriși pe lista centrelor de carantină.

„A fost o reticență la început, dat fiind faptul că este vorba de o zonă turistică. Nu se gândea nimeni că vor fi luate măsuri atât de dure și sectorul horeca va fi închis complet. Este și o perioadă de vacanță, de sărbători, când cabanierii se așteptau la anumite încasări. Practic, totul este oprit. Pornind de la această situație, s-a convenit să se deschidă centre de carantină în stațiune. Noi trebuie să asigurăm materiale pentru curățenie, apa caldă, apa rece, ridicarea gunoiului cu o firmă autorizată să ridice deșeuri periculoase și care are tarife mai mari. Este o organizare foarte bună din partea DSP și a celor implicați în activitatea aceasta de carantinare. Nu mă așteptam. Sper să fie un beneficiu pentru ambele părți. În Rânca sunt unități de cazare bine puse la punct și am înțeles că persoanele aflate în carantină sunt mulțumite și de masa pe care o primesc de la autorități“, a declarat Constantin Pănescu, investitor din Rânca.

Asociației Concesionarilor din Rânca nu a avut nicio implicare în intermedierea de locuri pentru carantină, acestea fiind negociate direct cu fiecare proprietar de pensiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS