16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHaosul continuă la Coțofenii din Față: Sunt ulițele pline de cei veniți din străinătate

Haosul continuă la Coțofenii din Față: Sunt ulițele pline de cei veniți din străinătate

Localnicii din comuna doljeană Coțofenii din Față își strigă neputința vizavi de situația din comună. Cetățeni de etnie romă, întorși din străinătate, continuă să ignore toate restricțiile de circulație și populează cu zecile ulițele comunei. Localnicii spun că privesc neputincioși cum aceștia se plimbă pe străzi, fac diverse lucrări.

Localnici de la Coțofenii din Față, pe străzi în plină pandemie de coronavirus

„La noi ca la nimeni! Cei care au venit din străinătate se plimbă zilnic, ies cu zecile, mai ales la prânz. Se construiesc garduri, case. Fiecare face ce vrea, în plină pandemie. Nu se respectă nici o ordonanță militară. Și vorbim de cetățeni veniți din Franța, Italia, Germania, care sunt vizibili chiar de la intrarea în comună. Nu îi deranjează nici o autoritate. Contează că vor vota și îi lasă să facă ce vor. Le este poate și teamă de ei. Trecem cu mașinile printre ei. Ce vom face dacă se va dezvolta un focar de coronavirus în localitate? Rămânem cu pozele și filmările în care ne uităm cum se plimbă și de unde a pornit totul? Nu știm la cine să apelăm. După ce au apărut imaginile public, autoritățile locale au fost la ei să îi încurajeze să continue că nu are ce să le facă presa. Am semnalat public ce se întâmplă, dar nici o îmbunătățire“, a spus unul dintre localnici.


Cetățenii din comuna doljeană Coțofenii din Față spun că vor sesiza și Prefectura Dolj, în legătura cu situația în care se află.

„Nu am văzut nicăieri ce este la noi. O să depunem o sesizare și la Prefectura Dolj, pentru a informa în scris ce este aici în localitate“, au mai spus localnicii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS