11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii prelungesc valabilitatea dovezilor ce înlocuiesc permisele de conducere

Procurorii prelungesc valabilitatea dovezilor ce înlocuiesc permisele de conducere

Procurorii vor emite ordonanţe de prelungire a acelor dovezi înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere pentru care, anterior, a fost dispusă o ordonanţă, se arată într-un comunicat publicat, astăzi, pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Potrivit sursei citate, la nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgenţă prin ordonanţă a procurorului a fost dispusă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire.

Astfel, ordonanţele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unităţile de poliţie competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situaţie excepţională.

Sursa citată precizează că măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituţională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul de Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS