17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUPDATE: Turistul căzut în Munţii Făgăraş a fost transportat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş

UPDATE: Turistul căzut în Munţii Făgăraş a fost transportat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş

UPDATE: Turistul rănit grav sâmbătă dimineaţa, în timpul unei drumeţii în munţii Făgăraş, a fost preluat de un elicopter SMURD şi a fost transportat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. Seful Salvamont Sibiu, Adrian David, a menţionat că pacientul era conştient, însă prezenta leziuni grave la nivelul bazinului şi membrelor inferioare. El a fost evacuat prin troliere, cu elicopterul SMURD Mureş.

Elicopterul SMURD este solicitat, sâmbătă, pentru un turist aflat în stare gravă după ce a căzut în apropiere de Vârful Laiţel, din Munţii Făgăraş.


Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că turistul este în stare gravă. În sprijinul salvamontiştilor a fost solicitat un elicopter SMURD.

„Turistul se află în stare gravă, după ce a căzut în apropiere de Vârful Lăiţel din Munţii Făgăraş. La locul accidentului se deplasează o echipă terestră de la Salvamont Argeş şi Bâlea. Este solicitat şi elicopterul SMURD Mureş”, a spus David, citat de Mediafax.

Vârful Lăiţel din Munţii Făgăraş este situat la o altitudine de peste 2.300 de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS