21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate358 de candidaţi au promovat bacalaureatul în Dolj

358 de candidaţi au promovat bacalaureatul în Dolj

Primele rezultate ale examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august- septembrie, au fost afişate ieri. În Dolj, din cei 1.302 candidaţi care s-au înscris să susţină acest examen au promovat 358. Cea mai mare medie de promovare a fost 9,31.

La nivelul județului Dolj, potrivit reprezentanţilor ISJ Dolj, procentul de promovare a sesiunii de toamnă a examenului naţional de bacalaureat este 34,75%. Anul trecut, după rezultatele finale, Dolj avea promovabilitate de 38,38% după sesiunea de toamnă. Au promovat examenul 358 de candidaţi şi trei dintre aceştia au medii peste 9.00.


Cea mai mare notă de promovare a examenului naţional de bacalaureat în Dolj în sesiunea de toamnă aparţine unei absolvente a Colegiului Naţional „Ştefan Velovan“ din Craiova. Eleva a studiat la profilul matematică – informatică şi a promovat sesiunea cu media 9,31.

De asemenea, cea de a doua medie pe judeţ este 9,11 şi aparţine unei eleve de la Liceul „Voltaire“, de la specializarea ştiinţe sociale. Cea de a treia medie este 9.01 şi aparţine unei candidate de la Liceul „Tudor Arghezi“ din Craiova, de la specializarea știinţele naturii.

9 unităţi de învăţământ au peste 50% promovaţi

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, cel mai mare procent de promovabilitate este la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“ Craiova – 100%.

Acesta este urmat de Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“ Craiova – 83,33%, Liceul de Arte „Marin Sorescu“ Craiova – 65,22 %, Liceul „Voltaire“ Craiova – 62,50%, Liceul Teoretic „Henri Coandă“ Craiova – 60,87%, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Băilești – 54,17% şi Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“ Craiova – 53,33%. Alte două unităţi şcolare, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova şi Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ Craiova, au promovabilitate de 50%. Celelalte opt unităţi şcolare cu absolvenţi care au susţinut bacalaureatul de toamnă au promovaţi între 0 şi 20%.


Candidaţii nemulţumiţi de rezultate au avut patru ore pentru a depune contestaţii. Cei care au depus contestaţii au completat şi semnat o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 7 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS