Pentru munca „asidua“ pe care au depus-o in folosul cetateanului, 70 dintre cei 460 de angajati ai Primariei Craiova sunt recompensati lunar cu salarii de merit.
Plângerile craiovenilor, cum ca o parte a functionarilor publici nu isi fac treaba, se dovedesc intemeiate, mai ales daca luam in calcul numarul celor care vor primi salarii de merit pentru anul 2005. Valoarea acestora este inclusa in bugetul pe 2006, iar pentru a putea fi primite trebuie sa primeasca avizul celor doi viceprimari, dar si al edilului-sef.
La nivelul Primariei Craiova, dintre cei 460 de angajati, 70 au fost considerati destul de buni pentru a putea primi o recompensa din partea sefilor directi. Dintre cei norocosi, care au avut dreptul la câteva milioane de lei in plus, cinci sunt conducatorii unor directii din primarie. Mentionam ca in ochii edilului-sef Antonie Solomon, cel mai bun subaltern pe care il are este chiar jurista municipalitatii, Nicoleta Miulescu, care a obtinut un salariu de merit, lunar, in valoare de 3,48 milioane de lei. La polul opus, cea mai mica remuneratie la acest capitol o vor primi doi muncitori – 680.000 de lei. Salariul de merit reprezinta 15% din remuneratia lunara a functionarilor publici si 20% din cea a personalului contractual.
Nicoleta Miulescu a primit cel mai mare salariu de merit
La o diferenta de câteva sute de mii de lei, fata de Nicoleta Miulescu, se situeaza patru directori din primarie, care vor primi lunar 2,5 milioane de lei, pentru meritul deosebit de a-si fi dirijat corect subalternii.
Nicolae Pascu, directorul Directiei Economico-Financiare, se numara printre cei care sunt vazuti bine de primar, fiind recompensat cu un salariu de merit de 2,5 milioane de lei. Nici adjuncta acestuia, Georgeta Chiciu, nu a fost uitata, ea obtinând lunar, pentru efortul depus, 2,34 milioane de lei. Pentru a dovedi ca este un sef de treaba, Pascu a propus pentru obtinerea salariului de merit zece functionari publici care sunt incadrati in directia pe care o conduce. Mentionam ca aceasta directie se afla sub directa subordonare a primarului Antonie Solomon, acesta fiind cel care i-a propus lui Pascu salariul de merit.
In aceeasi categorie este inclusa si Directia Relatii cu Publicul, a carei directoare, Elvira Stancu, va primi lunar o recompensa tot de 2,5 milioane de lei. In schimb, aceasta a fost de acord sa dea salarii de merit doar pentru doi functionari publici.
Nedelescu si-a punctat personal subalternii
La cele doua directii coordonate de viceprimarul Sorin Iordache, Impozite si Taxe si Patrimoniu, numarul salariilor de merit este de 15.
In cazul Directiei de Impozite si Taxe, actualul director, Ioan Vacariu, nu a primit nici un salariu de merit, deoarece si-a ocupat acest post abia din luna iulie. In schimb, 12 functionari din subordinea sa beneficiaza de aceste recompense. Iordache a recunoscut ca nu el a fost cel care a stabilit cine va lua sau nu „prime“: „Fiecare sef de departament a stiut cel mai bine cine si-a dat interesul si cine nu. Ei au venit la mine cu lista si eu am aprobat-o“. In cazul Directiei de Patrimoniu, directorul executiv Ovidiu Vanghelie va lua 2,5 milioane de lei, alaturi de doi subalterni, dintre care Silvia Nanau – 2,17 milioane de lei.
In cazul viceprimarului Gheorghe Nedelescu, acesta a declarat ca lista cu cei care merita sa fie recompensati a facut-o impreuna cu sefii directi ai functionarilor publici, din cadrul Directiei Tehnic, Investitii si Gospodarie Comunala. In timp ce directorul executiv, Adriana Motocu, va lua 2,5 milioane de lei, adjunctul acesteia, Sever Bordu, va obtine 2,34 milioane de lei. Pe lânga acestia, inca sapte angajati ai directiei vor primi salarii de merit.
Rodica Tenea nu a luat salariu de merit
Cea mai mica recompensa o va lua Camelia Nicola, director al Directiei Contencios-Juridic si Asistenta de Specialitate, in valoare de 1,38 milioane de lei. Aici, din cei 17 angajati, doar unul a fost considerat competent, primind salariul de merit.
Mentionam ca aceasta directie se afla in subordinea secretarului primariei, Nicoleta Miulescu. Nici cea de-a doua directie coordonata de aceasta nu sta mai bine daca e sa tinem cont ca Rodica Tenea, sefa Directiei Asistenta si Protectie Sociala, nici macar nu a fost trecuta pe lista pentru salariile de merit. In schimb, Elena Trifu, director adjunct, va obtine 2,34 milioane de lei, iar sefa Serviciului Asistenta Sociala – Marica Ileana – 2,17 milioane de lei.
In cadrul Directiei de Urbanism au fost obtinute noua salarii de merit, iar la personalul TESA, din cei 28 de functionari, cinci au obtinut salarii de merit.