14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUPDATE: Masacru la Spitalul de Psihiatrie Săpoca: Unul din bolnavi a ucis patru pacienţi şi a rănit alţi nouă. Bărbatul de 38 de ani a atacat cu un stativ de perfuzii

UPDATE: Masacru la Spitalul de Psihiatrie Săpoca: Unul din bolnavi a ucis patru pacienţi şi a rănit alţi nouă. Bărbatul de 38 de ani a atacat cu un stativ de perfuzii

UPDATE: Numărul persoanelor moarte la Spitalul din Psihiatrie din Buzău a ajuns la patru

Numărul persoanelor care au murit după ce un bolnav a atacat cu un stativ de perfuzii pacienţii internaţi la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău a ajuns la patru, au anunţat reprezentanţii IPJ Buzău.

Potrivit poliţiştilor, în această dimineaţă, în jurul orei 03.30, un echipaj de poliţie, care se deplasase la o unitate medicală, în vederea internării unui buzoian, a imobilizat un bărbat ce se manifesta violent în curtea spitalului.

De asemenea, cadrele medicale au sesizat faptul că bărbatul respectiv a rănit mai mulţi pacienţi internaţi în spital, au mai informat poliţiştii.

„Din verificări a rezultat că este vorba despre un bărbat de 38 de ani din Săgeata care se internase voluntar. Patru dintre victime au decedat, iar alte 9 au fost transportate la Spitalul Judeţean pentru îngrijiri medicale”, susţine IPJ Buzău.

Potrivit lui Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii. Din primele informaţii, ar fi vorba de patru morţi şi nouă răniţi grav, câteva victime având traumatisme cranio-cerebrale. 

Crime la minut

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca, Viorica Mihalaşcu, a declarat, la Antena 3, că atacul s-a produs în jurul orei 3,30, în urma unui episod psihotic acut suferit de bărbatul agresiv, acesta atacându-i mai întâi pe colegii de salon şi apoi pe pacientele aflate într-un salon alăturat.  Mihalașcu a mai menţionat că „totul s-a petrecut în mai puţin de un minut, foarte repede”, iar la momentul respectiv în secţia respectivă se mai aflau trei infirmiere.

„Personalul medical nu a apucat să intervină”, a mai precizat Mihalaşcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS