16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpoziţia cere premierului demiterea preşedintelui CNAS şi ministrului Sănătăţii

Opoziţia cere premierului demiterea preşedintelui CNAS şi ministrului Sănătăţii

Ludovic Orban preşedintele PNL i-a cerut, astăzi, Vioricăi Dăncilă, să îl demită de urgenţă pe preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu şi pe Sorina Pintea. Orban a atras atenţia cu privire la criza care se profilează cu privire la funcţionarea autorităţilor.

Îi solicităm premierului Dăncilă să îl demită de urgenţă pe preşedintele CNAS, pe domnul Vulcănescu. Atât numirea, cât şi demiterea preşedintelui CNAS sunt făcute de prim ministru . Deci, domnul Vulcănescu este în pixul domniei sale, cum le palce să zică PSD-iştilor . Dacă nu semnează decizia înseamnă că premierul este de acord cu gravele disfuncţionalităţi din sistemul de sănătate. Aceste disfuncţionalităţi sunt provocate de incompetenţa acestui preşedinte al CNAS. Cred că şi pe doamna Pintea ar trebui să o trimită înapoi la Baia Mare. Pintea a spus că nu poate să ia o decizie legată de demiterea preşedintelui CNAS în condiţiile evidente în care sistemul de sănătate este pus în paranteză”, a declarant Ludovic Orban

Ludovic Orban: Situaţia este extrem de gravă

De asemenea, liderul liberal a vorbit despre o eventuală criză de funcţionare a autorităţilor locale.

“Se profilează o criză de o gravitate extremă în ceea ce priveşte funcţionarea autorităţilor locale, în timp ce românii nu mai pot să utilizeze cardurile de sănătate de 22 de zile consecutiv. Situaţia este extrem de gravă şi din acest motiv trebuie luate decizii”, a mai adaugat acesta.

Viorica Dăncilă a fost întrebată vineri, la Bistriţa ce va face dacă preşedintele CNAS nu va demisiona. După ce purtătorul de cuvânt a spus că „oamenii mor şi cu un sistem şi fără un sistem”. Aceasta a spus că „Dacă nu îşi dă demisia, îl vom demite”. Declaraţiile au fost lansate în contextul blocajului de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă. Astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line, potrivit Mediafax.ro.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS