16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCosmarul portocaliu

Cosmarul portocaliu

România a fost repartizata in grupa G, unde se va reintâlni cu Olanda, selectionata care ne-a invins de doua ori in preliminariile CM 2006, cu acelasi scor, 2-0.


Tragerea la sorti pentru preliminariile Campionatului European din 2008 a avut loc ieri, la „Convention Centre“ din Montreux (Elvetia), si a fost efectuata de fosti internationali, elvetianul Stephane Chapuisat si austriacul Andreas Herzog. Reprezentativa de fotbal a României a fost repartizata in grupa G, alaturi de selectionatele Olandei, Bulgariei, Sloveniei, Albaniei, Belarusului si Luxemburgului.


Meciurile din preliminarii se vor disputa in perioada septembrie 2006 – noiembrie 2007. Dupa tragerea la sorti, federatiile nationale au la dispozitie 90 de zile pentru a stabili de comun acord programul de meciuri din grupa. Daca nu se va ajunge la o intelegere, ordinea partidelor va fi stabilita de forul continental.


La turneul final se vor califica primele doua clasate in fiecare grupa, UEFA renuntând la sistemul cu meciuri de baraj pentru ocupantele locurilor doi. Campionatul European de seniori din 2008 va fi gazduit de Austria si Elvetia.


Piturca: „Olanda este favorita“


Selectionerul Victor Piturca s-a aratat dezamagit de faptul ca tricolorii nu au scapat de „cosmarul portocaliu“, România fiind invinsa de doua ori de Olanda in preliminariile CM 2006, cu acelasi scor, 2-0.


„Consider aceasta grupa G ca fiind echilibrata. Nu mi-am dorit ca adversar Olanda, dar n-a fost sa fie si, dupa parerea mea, echipa batava este favorita la câstigarea grupei“, a opinat Piturca.


Selectionerul a spus ca principala contracandidata a României pentru locul doi al grupei este selectionata Bulgariei. „România are sanse reale de calificare, principala contracandidata la locul secund fiind Bulgaria. In egala masura, Slovenia si Belarus, dar si Albania sunt redutabile, iar rezultatele impotriva acestora vor fi foarte importante“, a precizat antrenorul tricolorilor.


Piturca nu exclude insa varianta ca România sa câstige grupa, chiar daca „Portocala mecanica“ are prima sansa. „Fara indoiala ca Olanda va fi favorita, pentru ca este o echipa de clasa. Evident ca nu exclud sansa ca noi sa câstigam grupa, insa am fi multumiti de locul doi“, a spus selectionerul.


Mircea Sandu: „Avem o grupa echilibrata“


Presedintele Federatiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a opinat ca grupa G, in care va juca România, este echilibrata.


„Consider ca avem o grupa echilibrata, nici foarte puternica, dar nici slaba. Favorita este Olanda, dar sper ca de aceasta data sa ne calificam si noi fara a mai depinde de rezultatele celelalte din grupa pâna in ultimul moment“, a spus „Nasul“.


Presedintele FRF a mai spus ca România are de razbunat infrângerile in fata Olandei si Sloveniei, de la ultimele campanii de calificare.


„Trebuie sa luptam si cu Olanda, si cu Slovenia. Avem de luat o revansa in fata ambelor echipe si imi doresc mult sa se intâmple acest lucru“, a afirmat presedintele FRF.


Programul grupei G


Oficialii federatiilor ale caror echipe au fost repartizate in grupa G, in preliminariile Euro 2008, se vor intâlni, pe 16 februarie, la Amsterdam, pentru a stabili programul meciurilor. Reprezentativa de fotbal a României va intâlni selectionatele Olandei, Bulgariei, Sloveniei, Albaniei, Belarusului si Luxemburgului, in grupa G din preliminariile CE 2008. Jocurile, care se vor disputa in sistemul „fiecare cu fiecare“, tur-retur (12 partide pentru fiecare echipa), vor avea loc la urmatoarele date: in 2006 – 2 si 6 septembrie, 7 si 11 octombrie; in 2007 – 24 si 28 martie, 2 si 6 iunie, 8 si 12 septembrie, 13 si 17 octombrie, 17 si 21 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS