16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞedinţă relaxată la CJ Dolj după alegeri

Şedinţă relaxată la CJ Dolj după alegeri

Şedinţa ordinară de joi a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, prima după alegerile europarlamentare în urma cărora PSD a pierdut, la nivel naţional, primul loc în opţiunile electoratului, a fost destinsă, atmosfera părând ca de vacanţă. Până să înceapă dezbaterea proiectelor de pe ordinea de zi, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a dat mâna cu liberalii din opoziţie, apoi a ţinut să reamintească proiectele importante cu fonduri europene demarate în judeţ: Masterplanul de apă şi canalizare al Doljului şi modernizarea unor drumuri judeţene. Prioteasa a adus aminte şi de conducta de transport gaze naturale Craiova – Segarcea – Băileşti – Calafat, precizând că firma care se ocupă de execuţie se mişcă repede şi că tronsonul până la Segarcea ar putea fi gata până în luna decembrie. „Am vorbit cu primarii vizaţi de acest proiect şi le-am transmis să fie pregătiţi cu firmele de distribuţie care să aducă gazele până la uşa oamenilor. Din această conductă va mai fi un fir către Urzicuţa – Goicea – Bistreţ, apoi se mai duce o conducă către Leu – Castranova – Celaru, din care va pleca o coloană către Dăbuleni – Ostroveni şi spre nord-vestul judeţului. Banii există“, a mai afirmat Ion Prioteasa.
Preşedintele CJ Dolj a prezidat apoi şedinţa cu zâmbetul pe buze, dând cuvântul liberalilor ori de câte ori aceştia au avut ceva de comentat. Şi chiar le-a dat dreptate. Ba chiar s-a dovedit darnic şi cu banii, acceptând şi supunând la vot propuneri de suplimentare a unor sume destinate desfăşurării unor evenimente. Astfel, pentru „Ziua Eroilor – Înălţarea Domnului“, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria“, Filiala Judeţului Dolj „Fraţii Buzeşti“, cea care se va ocupa de organizarea unor activităţi festive, a primit de la CJ 10.000 de lei, în loc de 5.000 de lei, cât fusese oferit iniţial. Solicitarea a venit de la Marinel Florescu, consilier local din partea PNL în CL Craiova, şi a fost aprobată de toţi consilierii judeţeni din partea PSD. Şi pentru organizarea, în perioada 26 – 30 iunie, a celei de a III-a ediţii a Festivalului Tinerilor Regizori, Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ a primit 5.000 de lei în plus, peste alocarea iniţială de 10.000 de lei.

Lucrări fără autorizaţie la High-Tech Park Craiova

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi au existat şi două proiecte de hotărâre care se refereau la SC High-Tech Industry Park Craiova SA, societatea controlată de CJ Dolj care administrează al doilea parc industrial al Craiovei. Primul proiect viza aprobarea în adunarea generală a acţionarilor a situaţiilor financiare ale societăţii pe anul 2018, repartizarea profitului de 160.143 de lei şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019, celălalt privea majorarea capitalului social al High-Tech Park cu suma de 1.700.000 de lei. Ambele au trecut de votul consilierilor, însă liberalii s-au legat de unele probleme apărute la această societate. „Am înţeles că sunt nişte sume pe care le pierdem şi este vorba de bani publici. Cine se face vinovat de această situaţie şi cui i se vor imputa sumele?“, a întrebat Călin Cosmin, consilier judeţean din partea PNL.
Reprezentanţi ai CJ Dolj au precizat că este vorba de nişte lucrări care s-au făcut la High-Tech Park fără autorizaţie de construire şi că urmează să se plătească şi o amendă de 50.000 de lei, pentru intrarea în legalitate. Nu s-a spus însă şi cine este vinovat şi cine va plăti amenda. „Nu va rămâne nicio faptă care să nu intre sub lupa noastră. Oricine a fost de vină va trebui să plătească, pentru că aşa se întâmplă cu cei care consumă bani publici“, a comentat situaţia Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS