13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBEJ Olt: Continuă retragerea președinților de votare, iar scrisoarea unui parlamentar PSD a fost trimisă la AEP

BEJ Olt: Continuă retragerea președinților de votare, iar scrisoarea unui parlamentar PSD a fost trimisă la AEP

Membrii Biroului Electoral Județean nr. 30 Olt s-au întrunit, marți, 22 mai 2019, în ședință pentru a decide în privința mai multor plângeri, sesizări și cereri venite de la reprezentanții partidelor și președinții și locțiitorii secțiilor de votare desemnați.
Spațiile de afișaj sunt în continuare în top-ul sesizărilor pe care membrii partidelor politice le adresează Biroului Electoral Județean Olt. Fie un partid sau altul are  prea multe afișe pe un panou destinat acestui scop, fie afișele se regăsesc și în alte spații decât cele destinate afișajului electoral. De cele mai multe ori, situația se remediază înainte ca BEJ să transmită decizia luată, transmit reprezentanții BEJ.
O solicitare aparte a constituit-o cea a Partidului Național Liberal, care a cerut sancționarea PSD pentru faptul că a distribuit în comuna Cugrea (unde este primar chiar președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu) scrisori în numele senatorului PSD Renică Diaconescu fără ca aceste materiale pe care PNL Olt le consideră electorale să aibă menționate tirajul și numărul de comandă. „N-am admis sesizarea, pentru că nu se referă la un material de campanie. Este o scrisoare, n-are nici însemne de partid, am dat-o către clarificare AEP“, a declarat Dan Stoichicescu, purtătorul de cuvânt al BEJ Olt.
Membrii BEJ Olt au mai luat în discuție și noile cereri de retragere din funcțiile de președinte sau locțiitor al secțiilor de votare, care continuă să vină. În ultimele solicitări adresate BEJ s-au invocat motive medicale, numărul celor care au cerut retragerea de la șefia secțiilor de votare ajungând până acum în Olt la aproape 30.
Președinții și locțiitorii din cele 380 secții de votare din județ sunt convocați miercuri, 22 mai 2019, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a fi instruiți cu privire la cum va trebui să decurgă procesul de vot la alegerile de dumincă, 26 mai 2019, pentru Parlamentul European, respectiv referendumul convocat de președintele României.
Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS