16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGardul cimitirului Sineasca asteapta primavara

Gardul cimitirului Sineasca asteapta primavara

Gardul care inconjoara cimitirul Sineasca va fi consolidat abia in primavara acestui an. Desi au fost initiate in vara lui 2005, lucrarile de reamenajare nu au fost finalizate. In urma ploilor abundente de atunci, o portiune de aproximativ 42 de metri de gard s-a prabusit.


Conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, care administreaza cimitirul, s-a vazut obligata sa faca demersurile pentru construirea gardului. Regia a trebuit mai intâi sa realizeze un proiect de consolidare, fara de care lucrarea nu putea fi demarata. Din acest motiv s-au pierdut câteva saptamâni, timp in care ar fi putut sa inceapa construirea.


Autoritatile locale sustin ca motivul pentru care o parte din gard s-a prabusit a fost lipsa unei fundatii, acesta fiind ridicat direct pe pamânt. Pentru ca restul gardului sa nu se faca bucati, la prima ploaie mai serioasa, s-a dispus sa fie consolidat pe intreaga lugime. „Daca tot s-au apucat de treaba, i-am sfatuit ca in proiect sa includa reamenajarea intregului gard. Pentru portiunea de 42 de metri s-a folosit de un miliard de lei, pentru finalizare mai fiind nevoie de 1,5 miliarde de lei“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Directorul RAADPFL Craiova, Ilie Badescu, a precizat ca in aceasta primavara, gardul din fata cimitirului Sineasca va fi finalizat. „Noi am fi lucrat si acum, insa nu sunt conditii prielnice pentru o astfel de activitate. Mai este vorba de aproape 80 de metri, care trebuie sa fie adusi la standarde normale. In caz contrar, probabil se va prabusi“, a concluzionat Badescu. Si pentru ca aceste presimtiri sa nu se adevereasca, angajatii regiei au pus câtiva stâlpi de sustinere a gardului din fata cimitirului Sineasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS