17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să păstrezi mai mult timp trandafirii în vază?

Cum să păstrezi mai mult timp trandafirii în vază?

1. Pentru ca trandafirii să stea mult timp în vază, iar apa să-și păstreze prospețimea, rupe acele frunze care se ating de apă.

 2. Ține tulpinile trandafirilor la 2-3 cm sub un unghi oblig. Pentru ca în tulpini să nu intre aer, ar trebui să faci tăietura sub jetul de apă. Trandafirii vor absorbi mai bine apa, dacă, după ce ai scurtat tulpinile, în plus le vei despica puțin.

 3. Ia o vază mai lungă și toarnă în ea apă. E nevoie să intre în ea 2/3 din lungimea tulpinii. Vara se recomandă să ții trandafirii în apă rece, iar iarnă în apă de temperatura camerei.

 4. Adaugă în apă nutrienți pentru ca trandafirii să se păstreze mai bine.  Pe post de nutrienți poți utiliza zahăr și oțet (20-30 grame de zahăr și 1 lingură de oțet la un litru de apă).

 5. Pentru ca apa din vază să fie cât mai proaspătă adaugă în ea câteva picături dintr-un lichid bactericid (vodcă, o pastilă de aspirină).

 6. Trandafirii cumpărați, cel mai des sunt rezistenți la substanțe chimice, de aceea, în calitate de dezinfectant pentru apă poți adăuga o picătură de înălbitor pentru rufe.

 7. Pune vaza cu trandafiri într-un loc răcoros, însă nu la curent. Ai grijă să nu nimerească raze de soare.

 8. Cum ai grijă de trandafirii din vază:
– Schimbă apa zilnic.
– În timp ce schimbi apa, spală tulpinile sub un jet de apă.
– Stropește în fiecare zi florile cu apă.

9. Dacă observi că florile se ofilesc, pune-le pe noapte în cada din baie, umplută cu apă rece de 7-12 grade. Aranjează trandafirii astfel ca să fie înmuiați în apă doar tulpinile. Scurteaz iarăși tulpinile și pune tradafirii în apă proaspătă. Înainte de asta, dizolvă în apă câteva lingurițe de spirt natural.

10. Dacă vei avea grijă după toate criteriile vei putea să te bucuri de trandafiri o lună întreagă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS