17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajLocaş de cult la Căminul de seniori „Sfântul Mina“

Locaş de cult la Căminul de seniori „Sfântul Mina“

Cel mai vast amplasament privat dedicat îngrijirii persoanelor vârstnice din România, Căminul de seniori „Sfântul Mina“ din Craiova, continuă să se extindă. Având o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați și o curte de nu mai puțin de 14.000 de metri pătrați, căminul, situat pe strada Bucura nr. 85, deschide o nouă aripă, ce va avea o capacitate de 40 de locuri. Acestea vor completa cele aproximativ 200 de paturi puse la dispoziţia vârstnicilor atât în locaţia de pe strada Bucura, cât şi în cea din strada Unirii nr. 10A. Mugurel Şufan, omul din spatele acestui proiect, spune că această extindere vine ca urmare a numărului mare de cereri pe care le înregistrează. „În fiecare zi, primim trei-patru solicitări de internări şi dorim să fim cât mai aproape de cei care au nevoie de sprijinul nostru. Este şi motivul pentru care am decis să suplimentăm numărul de locuri deja existente. În aripa cea nouă din cadrul căminului de pe strada Bucura sunt amplasate 40 de paturi, iar vârstnicii care vor fi internaţi aici vor beneficia de serviciile de calitate care ne-au consacrat pe piaţă. Este vorba de îngrijire nonstop şi servicii medicale oferite de o echipă profesionistă, formată din medici, asistente și infirmiere cu o vastă experienţă în domeniu. Din echipa medicală fac parte un medic de familie, un specialist în diabet și boli de nutriție, un medic psihiatru și un cardiolog, gata oricând să ofere asistența necesară pentru pacienți. Avem inclusiv serviciu de ambulanță gratuit la orice spital sau clinică de tratament din Craiova“, a spus Mugurel Şufan.
Vârstnicii internaţi în Căminul „Sfântul Mina“ au la dispoziţie camere cu două-trei paturi medicalizate, cu baie proprie, televizor şi mobilier din Germania. Căminul este dotat cu bucătărie proprie, sală de mese, iar persoanele cazate aici beneficiază de trei mese principale şi două intermediare. Numărul de salariați care deservesc acest amplasament este de aproximativ 70 de persoane.
Începând din toamna anului trecut, în incinta căminului a fost inaugurat şi un locaş de cult unde vârstnicii se pot reculege. În fiecare duminică, aici se desfăşoară slujbe religioase oficiate de doi preoţi. Capela este dotată cu băncuţe şi mobilier adecvat, investiţia în acest amplasament fiind de aproximativ 5.000 de euro.
Seriozitatea, calitatea serviciilor, dotările, gradul ridicat al îngrijirii pacienţilor fac din Căminul de Seniori „Sfântul Mina“ locul ideal pentru vârstnici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS