16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZeci de persoane cu dizabilități protestează în Craiova şi Târgu Jiu

Zeci de persoane cu dizabilități protestează în Craiova şi Târgu Jiu

 

Mămici de copii cu dizabilități s-au adunat azi în Piaţa Mihai Viteazu pentru a contesta legea care prevede tăierea fondurilor de la bugetul central pentru salariile de asistenți personali, indemnizațiile pentru creșterea copilului cu dizabilități, protecția specială a copilului și adulții cu dizabilități din instituțiile rezidențiale.
„NOI, PĂRINȚII COPIILOR CU DIZABILITĂȚI ȘI ADULȚII CU DiZaBILITATI NE-AM ADUNAT ASTAZI AICI PENTRU UN LUCRU: ” solicităm Guvernului României:
1. Modificarea Proiectului de Buget pentru anul 2019 și asigurarea cheltuielilor de asistență socială și protecție specială a copilului (salariile și îndemnizațiile asistenților personali, cheltuielile pentru serviciile destinate copiilor din orfelinate și adulților cu dizabilități din centrele rezidențiale) de la bugetul central, cu destinație specială, așa cum prevede Legea 448/2006.
2. Înființarea Fondului pentru Dizabilitate, cu destinație fixă pentru programe de tranziție și inserție pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, din sumele colectate de la angajatorii publici și privați pentru neangajarea în muncă a persoanelor cu dizabilități.
3. Decontarea terapiilor și a tehnologiilor asistive pentru copii și adulți. În caz contrar, ne asumăm responsabilitatea civică de a întreprinde toate demersurile legale necesare pentru respectarea demnității noastre și a copiilor noștri.

Aproximativ 30 de persoane cu dizabilități protestează la această oră în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Oamenii le cer guvernanților să le respecte drepturile prevăzute de lege. Protestatarii vor rămâne în Piața Prefecturii până la ora 12.00. O delegație a acestora îi va înmâna prefectului o listă cu principalele nemulțumiri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS