14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(EXCLUSIV - GALERIE FOTO) Craiova: La Centrul „Constantin Brâncuși“ se lucrează şi pe timp de iarnă

(EXCLUSIV – GALERIE FOTO) Craiova: La Centrul „Constantin Brâncuși“ se lucrează şi pe timp de iarnă

Gazeta de Sud vă prezintă, în exclusivitate, imagini de pe şantierul de lângă Muzeul de Artă din Craiova, unde se construieşte Centrul Internațional „Constantin Brâncuși“, proiectul futurist realizat de celebrul arhitect român Dorin Ştefan. Constructorii au lucrat şi pe timp de iarnă, iar astăzi se turna betonul la unul dintre subsolurile clădirii, în partea dinspre strada Unirii. „Betonul are un aditiv special şi s epoate turna fără probleme şi la minus 10 grade Celsius“, ne-a asigurat constructorul.
Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean (Dolj), beneficiarul obiectivului, lucrările sunt executate în procent de 51%, iar cel mai probabil în toamnă Centrul „Constantin Brâncuși“ va fi gata. Prisma din sticlă, marea atracţie a acestui proiect, a fost adusă de ceva timp în Craiova, este depozitată într-o hală industrială, de montarea sa urmând să se ocupe o firmă specializată din Germania.
Complexul muzeal „Constantin Brâncuși“, așa cum l-a proiectat Dorin Ştefan, cuprinde o galerie subterană de aproape 1.200 de metri pătrați, cu ateliere de discurs și de creație, săli de spectacol, de conferințe și de expoziție, iar la suprafață – o prismă din sticlă, cu înălțimea de peste 12 metri, conținând interpretări la scară mare ale operelor brâncușiene „Ovoidul“ și „Pasărea Măiastră“.
Lucrările sunt derulate de firmele italiene Manelli Impresa SRL și Scotta SRL, care s-au asociat și au câștigat, în decembrie 2017, licitația demarată de CJ Dolj, valoarea proiectului fiind de 23.145.378 de lei (inclusiv TVA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS