16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaura Codruţa Kovesi își va continua activitatea la DIICOT Sibiu

Laura Codruţa Kovesi își va continua activitatea la DIICOT Sibiu

Laura Codruţa Kovesi, revocată luni din funcţia de procuror şef al DNA, se va întoarce la DIICOT Sibiu. Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM este aşteptată să pronunţe o decizie, după mai multe amânări, în dosarul în care fosta şefă a DNA este cercetată de Inspecţia Judiciară pentru refuzul de a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.
La şedinţă ar urma să participe şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, conform programului acestuia afişat pe site-ul ministerului, dar şi procurorul general Augustin Lazăr.

Pe ordinea de zi a şedinţei din 11 iulie a Secţiei pentru procurori a CSM se află un singur punct: “Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 4303/2018 privind continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a revocării din funcţia de conducere deţinută”.

De asemenea, miercuri Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM este aşteptată să pronunţe o decizie în dosarul în care Laura Codruţa Kovesi este cercetată de Inspecţia Judiciară pentru refuzul de a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Pronunţarea a fost amânată până acum de trei ori.

În acest caz, acţiunea disciplinară împotriva Laurei Codruţa Kovesi a fost declanşată în 18 aprilie de către Inspecţia Judiciară, care îi impută că a refuzat de mai multe ori să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Inspectorii spun că prin neprezentarea la Comisie şi prin necomunicarea informaţiilor solicitate, Kovesi a afectat onoarea profesională şi prestigiul funcţiei de magistrat.

Fostul procurorul şef al DNA mai este vizat de două acţiuni disciplinare ale Inspecţiei Judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS