16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVanessa Balaci a luat medalie europeană chiar de ziua ei

Vanessa Balaci a luat medalie europeană chiar de ziua ei

Craioveanca Vanessa Balaci (dreapta) și colegele sale au obținut singura medalie pentru România la Europenele U18

Atleta craioveană Vanessa Balaci a împlinit duminică 17 ani și și-a făcut un cadou cum nu se putea mai frumos de ziua ei. Sportiva legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ și CS Universitatea Craiova a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene rezervate cadeților, în proba de ștafetă „medley“ (100 + 200 +300 +400 m). Competiția s-a desfășurat la Gyor (Ungaria), iar din ștafeta României, în afară de Vanessa, au mai făcut parte Bianca Toader, Maria Scrob și Adina Cîrciogel, fiind cronometrate în 2:09,99. Primele trepte ale podiumului de premiere au fost ocupate de către Italia (2:07,46), nou record al competiției, și de Cehia (2:09,41). Vanessa Balaci a mai participat la această competiție în alte două probe. La 100 m nu s-a calificat în semifinale, iar la 200 m a ajuns în semifinale, realizând un nou record personal, 24.63. Craioveanca nu a reușit să acceadă în finală.
Antrenorul valoroasei sportive de la LPS-CS Universitatea, Nicușor Bugiulescu, a explicat ieri pentru GdS că Vanessa a alergat finala la ștafetă la nici jumătate de oră după ce a avut cursa de 200 de metri și că se aștepta ca România să urce pe podium: „Finala la ștafetă a fost la 30 de minute după cursa de 200 de metri. Mă gândeam că Vanessa va fi puțin obosită. Mă gândesc că, dacă a văzut la 200 m că nu are șanse să prindă finala, s-a menajat puțin pentru finala la ștafetă, unde România era cotată bine, toate fetele din echipă sunt specializate pe probele acestea, 100, 200, 400 de metri. Vedeam România luând medalie și uite că așa s-a întâmplat“.
La rândul său, Vanessa a spus că ziua de duminică a fost una de neuitat pentru ea. „Concursul în sine pentru mine a fost o experiență de neuitat. A fost o săptămână grea, dar se pare ca tot efortul a meritat pentru că la final vin cele mai frumoase surprize. Se pare că în acest an ziua mea mi-a purtat noroc, iar câștigarea medaliei a fost cadoul meu, această medalie fiind câștigată împreună cu echipa“, a spus adolescenta, pentru GdS.

Urmează Campionatul Balcanic din Turcia

Vanessa Balaci a avut un sezon încărcat și competițiile continuă. Ieri a revenit în țară, la București, iar joi va pleca în Turcia, unde va participa cu echipa de ștafetă senioare a României la Campionatul Balcanic de ștafete. Din echipă face parte și colega sa de club de la Universitatea Craiova, Roxana Ene, antrenată de mama sa, Gina Ene, dar și Ana Maria Roșianu, de la CSM Craiova.
În 2018, Vanessa a participat deja la un concurs internațional de ștafetă, la Tel Aviv, unde a câștigat, apoi la Campionatele Naționale Școlare, unde a luat bronz, la 100 și 200 m. Au urmat Campionatul Balcanic pentru juniori 2, la care a câștigat locul 1 cu ștafeta, Campionatul Național pentru juniori 2, unde s-a impus la 200 m și a luat argint la 100 m. La Balcaniada de juniori 1, eleva lui Bugiulescu a câștigat cu ștafeta României. Cu o săptămână înainte de a pleca la Europene, Vanessa a participat la Campionatul Național juniori 1, unde a luat bronz la 200 m.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS