16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrupa lui Mangia, supervizată de selecţionerul Cosmin Contra

Trupa lui Mangia, supervizată de selecţionerul Cosmin Contra

Cosmin Contra apreciează munca depusă de Devis Mangia la Universitatea Craiova (Foto: ucv1948.ro)

Selecționerul naționalei României, Cosmin Contra, a fost prezent ieri-dimineață la antrenamentul Universității Craiova, desfășurat în cadrul complexului sportiv al hotelului Papillon din Belek, unde şi-au stabilit oltenii cartierul general. „Guriță“ s-a întreținut cu Devis Mangia și a fost cu ochii pe Alex Băluță, Alex Mitriță și Nicușor Bancu și este posibil să urmărească pe viu și primul amical al alb-albaștrilor din Antalya, contra nemților de la SV Meppen, programat duminică, 14 ianuarie.
La final, strategul primei reprezentative a vorbit despre Universitatea, despre Devis Mangia și despre jucătorii olteni pe care îi monitorizează, punctând că nu a venit momentul ca Alex Băluță să părăsească formația craioveană.
„Devis Mangia este un băiat extraordinar. Şi când ne-am duelat la Craiova am vorbit preţ de 20 de minute, şi l-am şi felicitat pentru munca pe care a depus-o. Un antrenor care a schimbat ceva în jocul Craiovei, se vede, iar asta e cel mai important. Am fost pe noul «Oblemenco». Dacă am avea asemenea stadioane peste tot, am avea o afluenţă mult mai mare de public. Lumea nu vine doar să vadă un meci de fotbal, trebuie să se simtă şi bine pe stadion. Toată lumea are porţile deschise la naţională. Mitriţă trebuie să joace la fel de bine ca şi până acum şi vom vedea ce se va întâmpla. Craiova se bate la titlu şi e ok ca Băluţă să rămână, să-şi continue contractul“, a spus Cosmin Contra.

Markovic, convocat la U17

Oficialii Universității au un nou motiv de bucurie. Reprezentativa Under 17 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001, va susține o „dublă“ amicală cu selecționata similară a Turciei, și pentru această acțiune a fost convocat și tânărul atacant Jovan Markovic. Cele două partide se vor desfășura în Antalya, pe stadionul din incinta Emirhan Sports Complex din Side, primul fiind programat marți, 16 ianuarie, de la ora 13.00, iar al doilea joi, 18 ianuarie, de la ora 11.00.
Lotul lui Sorin Colgeag s-a reunit duminică, 7 ianuarie, la Mogoșoaia, și va zbura spre Antalya duminică, 14 ianuarie, acolo prezentându-se și Jovan Markovic, aflat cu Universitatea în pregătiri la Belek.
Iată lotul pentru amicalele cu Turcia U17: portari: Alexandru Șerban (Academia Gheorghe Hagi), Luis Ludoșan (FC Augsburg); fundași: Alex Georgescu (Academia Hagi), Antonio Vlad (Academia Hagi), Andres Dumitrescu (FC Pitești 2008), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), Alexandru Catrici (Becicherecu Mic), Gabriel Boloca (Juventus Torino), Loren Niță (Interstar Sibiu), Răzvan Ilan (LPS Banatul); mijlocași: Iulian Ilie (Sportul Snagov), Vlad Mitrea (Inter Milano), Aurel June (Sporting Junior Vaslui), Andrei Mărginean (CS Zlatna), Raul Șteau (Viitorul Cluj), Darius Ghindovean (MSV Duisburg), Alexandru Negrean (Academia Hagi), Bogdan Călin (Academia Hagi); atacanți: Jovan Markovic (U Craiova), Alexandru Dumitru (Atletico Madrid), Mihai Manole (Dinamo), Daniel Toma (Dunărea Călărași).
Aceasta este prima acțiune de pregătire a reprezentativei Under 17, care în luna martie va juca la Turul de Elită al Campionatului European Under 17 – Anglia. Tricolorii vor face parte din Grupa 7, alături de Israel, Ungaria și Slovenia. Turneul va fi găzduit de Ungaria și se va desfășura în perioada 22-28 martie 2018, conform următorului program: Israel – România (22 martie), Ungaria – România (25 martie) și România – Slovenia (28 martie).

Alb-albaștrii își află adversarii din Cupă

Universitatea Craiova va afla astăzi adversara din Cupa României, competiție în care alb-albaștrii își pun mari speranțe și vizează trofeul. Astfel, Casa Fotbalului găzduiește de la ora 11.30 tragerea la sorți a sferturilor de finală, fază care se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cursa pentru trofeu au rămas următoarele formații: Universitatea Craiova, FCSB, Dinamo, Astra, Gaz Metan Mediaș, Poli Iași, FC Botoșani și AFC Hermannstadt (Liga a II-a).
Jocurile din cadrul sferturilor Cupei României vor avea loc în intervalul 27 februarie – 1 martie, cu începere de la ora 13.30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS