25.3 C
Craiova
joi, 10 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocalDolj„Ma p... pe ei si pe cei care nu ma lasa in pace“

„Ma p… pe ei si pe cei care nu ma lasa in pace“

Multi parinti ai elevilor din comuna doljeana Teasc se pling de faptul ca in scoala in care invata copiii lor a ajuns sa taie si sa spinzure profesorul de arte plastice, Titel Badoi, sotul directoarei. Lucru confirmat si de cadrele didactice si angajatii de aici, care tac si inghit, ca doar este sotul doamnei directoare Mihaela Badoi.


Cu toate ca Titel Badoi, sotul directoarei, totodata si profesor titular, are doar citeva ore in scoala de centru din Teasc (unitate cu personalitate juridica avind peste 200 de scolari si aproximativ 50 de prescolari), el este omniprezent in unitatea de invatamint. Tot ce misca in scoala respectiva se face numai cu stiinta si acordul profesorului de arte plastice, mai ales ceea ce tine de administratie. Chiar acesta recunoaste transant ca el este adevaratul administrator si ca tot ce s-a facut in scoala s-a facut datorita lui. Directorul din umbra este atit de vigilent, incit a ajuns sa coordoneze pina si intrarea scolarilor in clasele de curs si iesirile in pauza, tipind la ei. Scoala a ajuns astfel sa fie condusa nu de un director, ci de doi. Unul, directorul de drept al scolii, profesoara Mihaela Badoi, iar altul, sotul ei, care, spun angajatii, ii reproseaza tot timpul ca de fapt el ar fi trebuit sa detina functia de conducere. Si ca daca acum este la cirma scolii, asta i se datoreaza tot lui, facind aluzie la ceva ce numai cei doi soti stiu. De fapt, satenii care isi trimit copiii sa invete aici spun ca scoala a ajuns sa fie confundata de sotii Badoi cu propria locuinta, ba mai mult, cei doi au facut din institutia de invatamint o afacere profitabila de familie. „Aceste banci si masuta din cancelarie le-am adus de la noi de acasa. Cine sa conduca aici? Daca nu eram eu, nu se facea nimic. Eu fac banci, eu repar ceea ce se distruge“, a spus deranjat peste masura Titel Badoi.


La voia intimplarii


O alta pata neagra pentru conducerea scolii – sotii Badoi- o reprezinta repartizarea calculatoarelor Euro 200, conform Legii 269/2004, privind acordarea unui ajutor financiar in vederea achizitionarii de calculatoare.


O parte dintre parintii ai caror copii nu au fost luati in seama de conducere reclama acum modul de repartizare al ajutorului pentru un calculator. Ei considera ca dosarele au fost respinse de directoare pe nedrept, dar aceasta se apara spunind ca nu toti solicitantii si-au adus actele necesare. „Conform actelor depuse la dosar, nu toti puteau beneficia de ajutorul pentru calculator datorita faptului ca familiile scolarilor cu pricina depaseau plafonul permis. Oamenii ma acuza degeaba. Nu eu am facut selectia, ci Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj“, a spus directoarea scolii. Refuzul unor astfel de dosare a fost posibil doar in cazul in care „venitul brut pe membru de familie depasea suma de 500 de mii de lei“, a precizat Dorel Popa, reprezentantul ISJ Dolj. Mai mult, acesta spune ca elevii care nu au avut bafta de a intra in posesia unui astfel de calculator mai au o sansa deoarece, cu fiecare an, plafonul a crescut, oferind mai multor familii posibilitatea de a achizitiona un computer.


Acoperit sau nu de acte…


Cheltuielile facute cu ocazia renovarii scolii si lucrarile de imbunatatire a mobilierului din clase si, mai ales, din cancelarie au atras atentia parintilor. Ei spun ca o parte din banii cu care s-au platit materialele si lucrarile au ajuns in buzunarul familiei Badoi, care a ales preferential firmele si muncitorii care au executat lucrarile.


Toate reparatiile din unitatea de invatamint au fost facute cu oamenii de serviciu ai scolii, care si-au adus familiile in ajutor pentru a termina lucrarile la timpul prestabilit de conducere. Mai mult, acestia spun ca pentru munca depusa nu au primit nici un leu. „Am participat la zugravit, dar nu am primit nici un ban. Am muncit mai mult sa-mi ajut femeia ca nici ea nu mai poate de una singura“, a spus Fane Popa, sotul femeii de serviciu din scoala. Auzind acuzele care i se aduc, Mihaela Badoi s-a disculpat spunind ca are acte pentru toate lucrarile si l-a chemat in ajutor pe contabilul scolii, Dumitru Dovleac, pentru a arata hirtiile doveditoare. In schimb, cel care s-a facut foc si para a fost sotul directoarei, profesorul de educatie plastica, Titel Badoi, care a avut o exprimare plastica. „Cei care mi-au pus in circa aceste reclamatii nu ma intereseaza. De ce? Tescovenii sint cei mai imputiti oameni. Ai dracului de tot. Stiti ceva? Spuneti-le ca ma p… pe ei si pe cei care nu ma lasa in pace“, a spus nervos peste masura profesorul Titel. Cunoscut fiind faptul ca fiul si nepotul sotilor Badoi au societati, coincidenta sau nu, cu profil de confectionare de mobilier, gurile rele spun ca este normal ca la nivelul conducerii sa existe un interes aparte pentru „innoirea mobilierului“ din unitatea de invatamint de centru. Lucru care nu este valabil si pentru celelalte scoli de sector, care nu au personalitate juridica si apartin de Scoala Teasc. Este cazul Scolii cu clasele I-VIII din satul Secu, unde Titel Badoi este profesor, dar ajunge numai la orele de curs, iar directoarea, numai atunci cind are de tinut sedinte. Ce sa mai vorbim de mobilier. Comparativ cu Scoala din Teasc, unde mobilierul este compatibil cu biroul unui manager sau patron de firma, cu un buget bogat, la Scoala Secu, intr-o camaruta de patru metri patrati „trona“ un hirb de masa. „Profesorul Titel vine la noi la scoala numai in ziua de marti. Atunci are ore. Iar directoarea numai atunci cind are sa anunte ceva in mod deosebit. Oricum, noi ne gospodarim singuri aici. Ne-am cumparat inclusiv ghivece de flori pentru ca locul sa arate mai frumos. Nu sintem multi, dar ne facem treaba singuri“, a spus Lenuta Toporan, femeia de serviciu de la Scoala Secu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS