21.2 C
Craiova
marți, 8 iulie, 2025
Știri de ultima orăSportSindromul „miinilor moarte“

Sindromul „miinilor moarte“

Universitatea Craiova a invins Dunarea Giurgiu si a obtinut ceea ce era mai important: cele trei puncte. Jocul prestat insa de alb-albastri a aratat numeroase lacune, incepind de la faza de aparare pina la finalizare. Universitatea nu este deocamdata ceea ce isi doresc patronul si antrenorul echipei. Acestia au fost primii care au ridicat vocea dupa meci si au taxat greselile individuale ale unor jucatori in care isi pun inca sperantele.


Mijlocasii si fundasii, principalii marcatori


Momentul coincide cu cel anuntat la inceputul sezonului de tehnicianul Ovidiu Stinga, adica parcurgerea a sase-sapte etape, in care sa-si poata da seama de potentialul fotbalistilor, dar si de forta grupului pe care il pregateste. Alb-albastrii pacatuiesc mult la finalizare, iar atacul, in ciuda legitimarilor facute pe ultima suta de metri, nu a fost punctul forte al echipei, din cele 12 goluri in campionat, doar trei fiind opera atacantilor pur-singe, unul Orac si doua Jaber. Fortat in ofensiva, Dina a reusit sa puncteze si el de trei ori, iar celelalte sase goluri au fost marcate de mijlocasi si fundasi, Stinga, D. Stoica, Dananae, Ciuca, Velcovici si Saceanu trecindu-si si ei numele pe lista marcatorilor. Remarce de genul „Dina nu mai joaca nimic de trei etape“ sau „Mai iau un atacant in iarna ca sa se mai odihneasca aceia care au obosit“ au fost rostite cu insistenta de patronul echipei dupa partida cu Dunarea Giurgiu, in timp ce antrenorul Stinga era nemultumit atit de faptul ca echipa oboseste inainte de termen, adica prin minutul 70, cit si de randamentul unor jucatori-vedeta.


Atacantii si jucatorii de banda, pusi la zid


Principala tinta a atacurilor tehnicianului oltean au fost atacantii Orac si Jaber, dar si mijlocasii de banda, Dananae si Velcovici. „Nu este o problema ca Jaber si Orac sint suparati pe mine, nu stiu din ce motive. Vor fi mari probleme pentru nenea Jaber si nenea Orac cind ma voi supara eu pe ei. Nici unul nu face faza defensiva asa cum le-am cerut si pentru asta pot plati“, a amenintat Stinga, care, din cauza prestatiilor din ultima vreme, evita sa-l foloseasca pe Alexandru Piturca, vazut la un moment dat ca om de baza in trupa olteana.


Apoi, antrenorul craiovean si-a intors tunul spre Dananae si Velcovici: „Benzile laterale sint debusolante. Velcovici si Dananae au centrat de 50 de ori si n-au dat o minge buna in fata portii. Este inadmisibil asa ceva“. In aceste conditii, este tot mai clar ca, desi se pot lauda ca sint in grafic, oficialii olteni sint constienti ca Universitatea Craiova mai are mult de munca pina sa devina echipa visata de ei, dar si de suporteri.


Stinga, antrenor sau jucator?


Problema antrenorului-jucator Ovidiu Stinga este si ea delicata. Parerile sint impartite in privinta dublului rol pe care acesta il joaca la Universitatea. Ca argumente pro ar fi experienta de necontestat a „Strimbului“, care poate face diferenta, si faptul ca exista alt precedent la CFR Cluj, acolo unde antrenorul Dorinel Munteanu este „locomotiva“ din teren a ardelenilor. Numai ca, acolo, „Munti“ lucreaza cu jucatori experimentati, care stiu sa stea in teren. In plus, trebuie avut in vedere momentul retragerii lui Stinga din activitate, caz in care rolul acestuia in teren trebuie preluat de un jucator care sa se ridice macar la nivelul lui Stinga. Din pacate, in prezent, Stinga nu prea are inlocuitor, Fritea, adus initial pentru a-l suplini pe „olandez“, fiind departe de ceea ce se doreste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII