13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul ministru Vâlcov se consideră înșelat de procurorii DNA

Fostul ministru Vâlcov se consideră înșelat de procurorii DNA

Darius Vâlcov (foto), fost primar al municipiului Slatina și fost ministru al finanțelor, a declarat ieri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că nu își menține declarațiile date în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, în care a recunoscut că este posibil ca sume de bani de la firmele omului de afaceri Teodor Berna să fi fost folosite în campania electorală a PDL din 2008.
Mai exact, procurorii l-ar fi pus pe Vâlcov să recunoască infracțiunea de trafic de influență în schimbul unei pedepse de trei ani cu suspendare, însă după aceea a fost extinsă urmărirea penală și pentru spălare de bani.
„Mi-am dat seama că am fost înșelat cu acordul de recunoaștere a faptelor în momentul în care s-a început urmărirea penală și cu privire la spălarea de bani“, a spus Darius Vâlcov în fața judecătorilor de la Curtea Supremă, potrivit Agerpres.
În acest prim dosar, care se află pe rolul Curții Supreme din mai 2015, Vâlcov este acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de influenţă, efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția deținută și spălare de bani. În același dosar au mai fost trimiși în judecată alți patru inculpați, printre care se numără Minel Prina, și el fost primar al municipiului Slatina. Procurorii anticorupție au stabilit că Darius Vâlcov ar fi băgat în buzunar o șpagă de peste șase milioane de lei, cu complicitatea lui Prina și a altor trei inculpați – Lucian Șușală, Petre Timofte și Cristian Tomescu.
Al doilea dosar în care a fost inculpat fostul ministru al finanțelor a fost strămutat în iulie, anul acesta, pe rolul Tribunalului Dolj, Vâlcov fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS