13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTerapie prin caricatura

Terapie prin caricatura

Prevenirea accidentelor de munca prin desenul satiric este tema pe baza careia, in aceste zile, are loc campania de constientizare si prevenire a populatiei din domeniul metalurgiei, constructiei, lemnului si din minerit, pentru a evita posibilele accidente de munca. Prin intermediul campaniei, organizatorii incearca sa constientizeze muncitorii din aceste domenii ca „a preveni este mai usor decit a trata“.


Manifestarea are loc si in Valea Jiului, la Mina Petrila, unde organizatorii si-au propus sa dezbata aceasta tema, alaturi de mineri, participantii avind posibilitatea sa primeasca „instructiuni de folosire“ cu privire la viata celor care lucreaza la mina.


Ideea este bazata pe satisfacerea starii emotionale care se creeaza prin desenul satiric (caricatura), dupa principiul „Rizind biciuim morala“.


Campania este o premiera nationala si a inceput la Galati pentru lucratorii din metalurgie si continua in prezent in Iasi pentru constructori, la Sibiu pentru lucratorii din domeniul exploatarii lemnului si in Hunedoara pentru mineri. „Se doreste ca, prin desen satiric, mesajul transmis lucratorilor sa prinda alta greutate, optindu-se pentru varianta de destindere pentru atentionarea populatiei active cu privire la respectarea normelor de securitate si sanatate a muncii“, sustin reprezentantii ITM, care organizeaza campania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS