13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajLucian-Bernd Săuleanu: TVR Craiova a încetat să fie o televiziune publică

Lucian-Bernd Săuleanu: TVR Craiova a încetat să fie o televiziune publică

Lucian-Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj, candidat independent la funcția de primar al municipiului Craiova:

”Atunci când mi-am asumat candidatura pentru funcția de primar al Municipiului Craiova, la alegerile locale parțiale din 11 iunie 2017, am sperat, la fel ca orice membru al comunității, că vom avea parte de o dezbatere onestă, cinstită și utilă. 
Mi-am declarat în nenumărate rânduri disponibilitatea de a vorbi despre probleme și soluții, despre ce s-a făcut, ce se poate face și cum ar trebui să ne uităm spre viitor. Am pornit de la premisa că toți cei implicați vor binele acestui oraș.
Descopăr, în chiar debutul acestei campanii, că nu este tocmai așa. 
Spre dezamăgirea mea, sunt obligat să constat că prima cedare vine din partea televiziunii publice care a ales să îmi blocheze accesul la dezbaterile electorale invocând selectiv texte de lege. 
Refuzul TVR Craiova este stupefiant încălcând dreptul la libertatea de exprimare și rolul acestei instituții care trebuia să organizeze o dezbatere echitabilă, echilibrată și corectă pentru toți candidații. Este ilegal și am subliniat asta în sesizarea pe care am adresat-o deja Consiliului Național al Audiovizualului. 
Îi avertizez pe cei care conduc stația respectivă de televiziune că misiunea lor este încă aceea de a servi publicul cu informații și dezbateri relevante, iar comportamentul lor neprofesionist afectează grav interesele cetățenilor chemați la vot pe 11 iunie.  Altfel spus, TVR Craiova încearcă în mod periculos, să influențeze rezultatul alegerilor locale în favoarea candidatului PSD. 
Consider inadmisibil că o televiziune plătită din banii contribuablilor își permite să intervină atât de brutal într-o competiție electorală. Știu că PSD face tot ce îi stă în putință pentru a controla și folosi în interes propriu toate resursele regiilor și companiilor de stat. Acest derapaj nepermis de principiile democrației este doar ultima dovadă dintr-un lung șir. 
Am promis că am să militez pentru drepturile craiovenilor așa cum am făcut-o în douăzeci de ani de carieră juridică. Nu o să renunț acum. Sunt alături de mine zecile de mii de craioveni care s-au săturat de abuzurile PSD. Acești oameni au în mine un aliat care nu va renunța”. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS