16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandal la înlocuirea stâlpilor de electricitate din Mofleni

Scandal la înlocuirea stâlpilor de electricitate din Mofleni

O femeie, de 73 de ani, din Mofleni, a petrecut ore în şir, ieri, într-o groapă săpată în dreptul porţii ei pentru montarea unui nou stâlp de electricitate. Maria Duţă este nemulţumită de faptul că poziţionarea noului stâlp îi restricţionează accesul către curte.

Stâlpii de pe o parte a străzii Banu Stepan din cartierul craiovean Mofleni vor fi înlocuiţi, iar acum firma care se ocupă de lucrări, şi care este contractată de CEZ, face săpăturile pentru introducerea noilor stâlpi de electricitate. Săpăturile au fost făcute, în mare parte, foarte aproape de stâlpii deja existenţi, însă bătrâna de 73 de ani spune cu lacrimi în ochi că în cazul ei lucrurile nu au stat deloc aşa. Nemulţumită de faptul că nimeni nu o înţelege, bătrâna a luat decizia de a sta în groapa săpată de muncitori şi de a nu le permite să toarne betonul. „I-am rugat ori să lase stâlpul în poziţia în care se află acum, ori să îl deplaseze puţin mai mult pentru că altfel noi nu vom mai avea acces cu nici o maşină în curte. Nu mai poate să vină nici maşina cu lemne, o să fiu nevoită să le car din stradă, aşa bătrână cum sunt. Nu ştiu unde să mă mai duc să mai cer ajutor. O să stau în groapă până vine cineva să ne ajute. Trebuie să vină cei de la CEZ şi să ia o hotărâre în cazul meu“, a declarat bătrâna. Cu o atitudine destul de nervoasă şi un ton ridicat, maistrul care se ocupă de lucrare spune că el trebuie să respecte proiectul acestei lucrări, însă recunoaşte că poate să modifice puţin distanţele dintre stâlpi, cu condiţia să nu rămână un spaţiu mai mare de 50 de metri între aceştia. „Facem o modernizare de reţea electrică. Noi trebuie să schimbăm stâlpii. Pentru asta, trebuie să săpăm aceste gropi în care vom turna beton. Oamenii nu vor stâlpii unde ar trebui să cadă şi spun că sunt prea aproape de casele lor. Dumneai stă în cofrag şi nu putem să turnăm beton. Distanţa între aceşti stâlpi nu trebuie să depăşească 50 de metri“, a declarat Ion Bârsan.

„Nici ambulanţa nu ar mai putea să intre la mama“

Fata bătrânei de 73 de ani, Geta Duţă, este revoltată de faptul că poziţia stâlpului iniţial a fost deplasată câţiva metri şi spune că nici ambulanţa nu mai poate să intre spre curte dacă s-ar întâmpla ceva cu mama ei. „Peste tot au făcut săpăturile în spatele stâlpilor vechi, numai la noi au săpat la distanţă de câţiva metri. La noi mai e o problemă: vecinul de lângă noi are un stâlp de electricitate din lemn, chiar lângă casa noastră, iar ca să se lege de stâlpul nou montat ar trebui ca firele să ne atingă casa. Nimeni nu a discutat cu noi. Noi vrem să îşi facă treaba cum trebuie. Dacă îl vor monta aşa cum au făcut săpătura, nu vom mai avea acces cu nici o maşină în curte. Nu se poate aşa ceva“, a declarat femeia.
Geta Duţă a început deja să facă demersuri pentru ca situaţia să fie rezolvată. Aceasta a mers la CEZ şi a făcut o sesizare în care a explicat întreaga problemă. Gazeta de Sud a solicitat un punct de vedere al CEZ referitor la această situaţie, însă până la închiderea ediţiei nu am primit nici un răspuns.
Cazuri precum cel al bătrânei mai există în acea zonă. Câţiva oameni de pe o stradă adiacentă celei principale se plâng de faptul că, în capătul străzii, muncitorii care fac săpăturile au pus o grămadă de pământ şi acolo s-a făcut mult noroi, iar ei nu îşi mai pot întoarce maşinile. „Stăm prin noroaie, ne-am distrus maşinile pentru că au pus ei aici pământ scos din găurile pe care le-au săpat. Strada aceasta se înfundă şi nu avem cum să circulăm dacă nu întoarcem aici. După ce că ne chinuim că ni se inundă curţile din cauză că terenul este abrupt, ne-au mai umplut strada şi de noroi! Nimeni nu se interesează de noi, chiar dacă plătim taxe la primărie“, a declarat Neta Puică, o femeie care locuieşte în acea zonă.
Deocamdată, nu se ştie când vor fi rezolvate problemele cu care se confruntă oamenii din Mofleni, însă aceştia spun că aşteaptă ca autorităţile locale să ţină seama de doleanţele lor şi să investească mai mult în această zonă a oraşului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS