16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVlad Voiculescu, după respingerea ordonanţei de urgenţă privind managementul spitalelor: "Mi-e ruşine de Senatul ţării mele"

Vlad Voiculescu, după respingerea ordonanţei de urgenţă privind managementul spitalelor: „Mi-e ruşine de Senatul ţării mele”

Senatul a respins prin vot ordonanța de urgență numărul 79 dată de Guvernul Cioloș în noiembrie 2016, ordonanță ce viza două lucruri importante: deschiderea funcţiilor de manager în spitale pentru toţi cei care au competenţe în acest sens şi interdicţia ca managerii de spitale să deţină funcţii de conducere în partide politice.

Prezent Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor pentru o dezbatere privind această ordonanță, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat că OUG 79 privind depolitizarea managementului din spitale nu rezolvă problemele de fond, dar rezolvă lucruri punctuale care sunt „absolut necesare” pentru sistemul sanitar.

„Această ordonanţă este doar un început de reformă, un început din reforma care este atât de necesară în sistemul sanitar. Această ordonanţă nu rezolvă problemele pe fond, dar rezolvă câteva lucruri punctuale care sunt absolut necesare şi asupra cărora nu cred că există niciun fel de îndoială”, a afirmat Vlad Voiculescu, citat de b1.ro.

De asemenea, el a ţinut să precizeze că îi este „ruşine” de Senat pentru argumentele pe care le-a folosit în respingerea Legii de aprobare a ordonanţei.

„Aş vrea să mă refer la raportul comun al comisiilor din Senat. Aş vrea să dau citire celor patru argumente care au fost aduse de Comisia de sănătate din Senat şi m-aş bucura foarte tare dacă am putea să le discutăm sau cineva din Comisie să le dea citire. Mie mi-e ruşine. Mi-e ruşine că Senatul ţării mele a putut să dea aceste motive pentru respingere” a afirmat Vlad Voiculescu.

„Această ordonanţă este doar un început de reformă, un început din reforma care este atât de necesară în sistemul sanitar. Această ordonanţă nu rezolvă problemele pe fond, dar rezolvă câteva lucruri punctuale care sunt absolut necesare şi asupra cărora nu cred că există niciun fel de îndoială”, a afirmat Vlad Voiculescu.

„Deci, motivele respingerii date de Comisia de sănătate din Senat: nu s-a realizat niciun fel de consultare cu factorii direct implicaţi; nu criteriul financiar al unei indemnizaţii constituie motivul pentru care comisiile nu funcţionează în prezent; niciun expert în domeniile medicină şi farmacie nu poate face parte din comisiile de specialitate datorită conflictului de interese, extrem de restrictiv reglementat; în situaţia adoptării acestei OUG, universităţile de medicină vor fi obligate să-şi reevalueze implicarea în modul de utilizare a echipamentelor (…). Dacă aceste patru motive sunt necesare şi suficiente pentru Senatul României să respingă OUG cu notă de fundamentare de 26 de pagini care reglementează lucruri absolut de bun simţ, atunci eu nu ştiu ce să cred despre cum funcţionează acest Parlament”, a completat fostul ministru.

Camera Deputaților urmează să dea votul final privind ordonanța de urgență 79. Guvernul Grindeanu a ataşat un punct de vedere negativ în care cere ca OUG 79 să fie respinsă și de deputați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS