13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Criză acută de vaccin Hexacima

Olt: Criză acută de vaccin Hexacima

Mii de bebeluşi olteni ce ar fi trebuit vaccinaţi cu Hexacima în ultimele luni nu au putut primi produsul biologic, pentru că în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt nu se mai află nicio doză, informează gazetanoua.ro.  Părinţii merg cu bebeluşii în braţe la medicul de familie ca să-i vaccineze, însă fac cale întoarsă după ce doctorii le explică că nu au primit dozele necesare.

Reprezentanţii DSP Olt au precizat că se confruntăm cu o criză acută de vaccin şi nu ştiu nici la acest moment când vor fi livrate dozele necesare.

„Nici în depozitul DSP Olt, nici la medicii de familie nu mai există doze de vaccin Hexacima şi ne confruntăm cu o criză. Nu avem informaţii oficiale privind aprovizionarea cu Hexacima. În aceeaşi situaţie suntem şi la produsul Tetraxim, care se adresează copiilor de şase ani, începând cu luna septembrie”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, la finalul lunii august, la nivelul judeţului erau 1.216 restanţieri pentru produsul biologic Hexacima, însă numărul acestora creşte de la o zi la alta. În prezent, reprezentanţii DSP Olt susţin că numărul copiilor restanţieri a depăşit 1.500, iar grav este că nimeni nu poate preciza când va lua sfârşit această criză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS