14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorghiu: PNL vrea eliminarea votului secret din Parlament

Gorghiu: PNL vrea eliminarea votului secret din Parlament

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la Iași, că formațiunea sa politică are un proiect legislativ care vizează eliminarea votului secret în Parlament. Făcând referire la votul din Senat în cazul Gabriel Oprea, co-președintele PNL a afirmat că ar trebui ca între cetățeanul de rând și parlamentari să existe egalitate de drepturi. În opinia acesteia, ar trebui eliminat votul secret în Parlament pentru ca astfel electorii să știe exact cum au votat trimișii lor în Legislativ, scrie Agerpres.
În acest sens, liderul liberal a mai spus că, deși PNL are un proiect legislativ privind eliminarea votului secret în Parlament, PSD blochează inițiativa de doi ani.
„Avem un proiect de lege care spune ceva simplu: renunțăm la votul secret și îl dăm cu orice vot în 48 de ore. Nici astăzi nu este votat acest proiect de PSD. Eu cred că o eventuală majoritate parlamentară va rezolva această problemă. În acest mandat nu există nicio șansă, e blocat de PSD”, a precizat Alina Gorghiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS