16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlina Duță a depășit așteptările și a luat bronzul la Reghin

Alina Duță a depășit așteptările și a luat bronzul la Reghin

Alina Duță (în centru) a revenit cu medalie de la Târgu Mureș
Alina Duță (în centru) a revenit cu medalie de la Târgu Mureș

Reprezentanta Clubului Sportiv „Gladiator Gym“ Craiova, Alina Duță, a urcat pe podium la Campionatul Național de Fitness Seniori și Senioare de la Reghin (10-11 septembrie), cucerind medalia de bronz la categoria -1,63 cm. Rezultatul este îmbucurător pentru conducătorul grupării din Bănie, mai ales că sportiva sa revine în competiții după o pauză de patru ani.
„Clubul Gladiator a intrat în competiții cu dreptul, câștigând o medalie de bronz la un campionat național la care nimeni nu spera să obținem un rezultat bun. La Alina este o revenire după o pauză de patru ani, la care nimeni nu se aștepta să obțină un asemenea rezultat. Chiar și vicepreședintele federației, Mona Mureșan, cunoscând-o din timpul junioratului, a fost încântată de revenire și de forma spectaculoasă pe care a avut-o. Ăsta este și motivul pentru care eu, împreună cu secunzii mei și cu vicepreședintele Mona Mureșan, am decis ca Alina să facă parte din lotul național la Campionatele Europene de anul viitor“, a declarat președintele CS Gladiator Gym, Costel Torcea, pentru GdS.

Torcea a triat sportivii

Multiplu campion națio­nal și fost campion european la culturism, în prezent antrenorul coordonator al tuturor loturilor naționale ale României, Costel Torcea a bifat și prima acțiune din postura de om al Federației Române de Culturism și Fitness, selectând sportivi pentru Campionatele Balcanice de la mijlocul lunii octombrie și pentru Campionatele Europene din Spania, de anul viitor.
„La Reghin, nivelul sportivilor a fost foarte ridicat și competiția a fost cea mai populată, ca număr de sportivi participanți, și anume 130, din ultimii 15 ani. Aceste Campionate Naționale au avut și criterii de selecție pentru Campionatele Balcanice, găzduite de Serbia la jumătatea lunii octombrie, și Campionatele Europene de Senioare și Seniori, care se vor ține în Spania în luna mai. Rolul meu a fost de a urmări toate categoriile și de a face selecție conform regulamentului FR de Culturism și Fitness. E prima mare acțiune la care iau parte ca antrenor-coordonator al loturilor naționale. A doua acțiune va fi la Sibiu, la Campionatele Naționale de Culturism și Culturism Clasic Seniori și Senioare, pe 1 octombrie. Am stabilit în mare măsură lotul pentru Balcaniadă și o să-l transmit federației, pentru a se trimite convocările la clubul fiecărui sportiv“, a subliniat Costel Torcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS