17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLiceele din Dolj cu cele mai multe locuri libere după admitere

Liceele din Dolj cu cele mai multe locuri libere după admitere

Liceul CFR este una dintre unitățile școlare din Craiova care a rămas cu multe locuri libere după prima etapă de admitere
Liceul CFR este una dintre unitățile școlare din Craiova care a rămas cu multe locuri libere după prima etapă de admitere

Peste 480 de locuri au rămas libere la învățământul liceal din Dolj, după prima etapă de admitere. 14 din cele 40 de unități de învățământ liceal nu au reușit să își facă în totalitate clasele.

La nivelul județului Dolj, pentru anul școlar următor au fost alocate 4.508 locuri învățământului liceal, pentru cei 5.178 de absolvenți. Chiar dacă numărul locurilor la liceu era la prima vedere mai mic decât cel al elevilor, după repartizarea computerizată s-a constatat că mai multe unități de învățământ nu au reușit să-și facă planul școlar. „La unitățile de învățământ liceal mai sunt 481 de locuri libere. Cele mai multe sunt la Liceul Tehnologic Auto – 29, Liceul de Transporturi Căi Ferate Craiova – 51, precum și la alte două unități școlare din județ, Liceul „Horia Vintilă“ din Segarcea și Liceul Tehnologic „Petre Baniță“ din Călărași, unde mai sunt 25 de locuri“, a declarat inspectorul școlar general adjunct, Nicușor Cotescu. Acestora li se adaugă și Liceul Tehnologic „George Bibescu“, cu 43 de locuri libere, Colegiul Tehnologic de Transporturi Auto – 41, Liceul Energetic – 26, Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu“ – 23, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“ – 23, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – 20, Liceul „Traian Vuia“ – 21, Liceul „Matei Basarab“ din Craiova – 25, Liceul „Voltaire“ – 14, precum și Liceul Tehnologic „Alexandru Macedonski“ din Melinești – 25 de locuri. În general, specializările la care au rămas locuri libere sunt din domeniul protecția mediului, servicii, electric și mecanic.
Aceste locuri au fost scoase pentru cea de a doua etapă de admitere în clasa a IX-a, care se va derula până pe 29 iulie. Din prima etapă au rămas nerepartizați doar 16 elevi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS