16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii au plecat victorioși din Slovenia

Gorjenii au plecat victorioși din Slovenia

OBODO

Pandurii Târgu Jiu s-a impus vineri seară cu 2-1 în amicalul susținut în compania formației Volyn Lutsk (Ucraina) și a încheiat astfel neînvinsă stagiul de pregătire pe care echipa l-a susținut în Slovenia, la Maribor. Golurile grupării gorjene au fost marcate de Valentin Munteanu, în minutele 72 şi 82.
Antrenorul Petre Grigoraş a început acest al patrulea meci amical în formula: Stanca – Unguruşan, Vasiljevic, Bunoza, Grecu – Răuţă, Voiculeţ, Nistor, Bărbuţ – Pîrcălabu, Hora. În partea a doua a meciului au mai intrat: Negrilă, Buleică, David, Dănăricu, Şendroiu, Munteanu, Piţian, Armiche, Trifu, Mărgărit și Predescu.
Pandurii Târgu Jiu a susținut în acest cantonament trei jocuri amicale, înregistrând două remize, 0-0 cu NK Osijek (prima ligă din Croația) și 1-1 cu Dinamo Zagreb (campioana Croației), şi o victorie, 4-2 cu campioana Serbiei, Steaua Roşie Belgrad.
Reveniți sâmbătă în România, pandurii au primit liber până mâine, când își vor relua pregătirile la Târgu Jiu.
La finalul săptămânii acesteia, Pandurii va susține un ultim meci de verificare înaintea debutului în noul sezon cu divizionara secundă CSM Vâlcea, în Zăvoi.

A semnat și Christian Obodo

Oficialii grupării gorjene au reușit să obțină și semnătura lui Christian Obodo, un mijlocaş nigerian de 32 de ani, care a evoluat sezonul trecut pentru Concordia Chiajna. Durata contractului este de un sezon. Obodo evoluează la „închidere“ și are o bogată experienţă în prima ligă din Italia. Acesta a evoluat în perioada 2001-2004 la Perugia, în 2004-2005 la Fiorentina şi în intervalul 2005-2012 a fost jucătorul celor de la Udinese, iar în ultimele două sezoane a fost împrumutat la Torino şi Lecce. A totalizat peste 200 de partide în prima ligă italiană și Cupa Italiei şi are în CV şi 30 de partide în Liga Europa şi Liga Campionilor. Obodo a mai îmbrăcat tricourile echipelor Dinamo Minsk (Rusia), Olhanense (Portugalia) şi Skoda Xanthi (Grecia). Pe lângă experienţa din competiţiile europene, se mai adaugă la CV-ul său impresionant şi 21 de prezenţe la echipa naţională a Nigeriei. La începutul acestui an, Obodo a semnat cu Concordia Chiajna, pentru care a evoluat în toate partidele din campionat şi play-out, respectiv în 17 meciuri, reuşind să şi înscrie de patru ori.
„Cred că realizăm, prin venirea lui Obodo, un mix de vârstă propice performanţei pentru că are experienţa unică din Serie A şi s-a acomodat cu succes la Chiajna, în retur, la particularitatea fotbalului românesc“, a declarat preşedintele pandurilor, Narcis Răducan, pentru site-un clubului.
Christian Obodo, care va intra de mâine sub comanda lui Petre Grigoraș, este cel de-al patrulea jucător achiziționat în această vară de Pandurii Târgu Jiu, primii fiind Armiche Ortega Medina, Ovidiu Herea şi Claudiu Voiculeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS