14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii doljeni supraveghează vacanţa copiilor

Poliţiştii doljeni supraveghează vacanţa copiilor

În Dolj, în această dimineață, polițiștii rutieri craioveni au depistat un bărbat, de 55 de ani, din Plenița, Dolj în timp ce conducea un autoturism de transport public persoane, pe ruta Bucovăț-Craiova, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0.11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sanctionat cu amenda de 1125 de lei, iar ca masura complementara i-a fost retinut permisul pe o perioada de 90 de zile.

Tot în Dolj, un  alt șofer de microbuz care făcea transport public de persoane, pe ruta Craiova- Segarcea, a fost depistat fără ITP la microbuz. Şoferul a fost sancţionat cu amendă de 1000 de lei şi i-au fost reţinute plăcuţele cu numere de înmatriculare ş certificatul microbuzului.
Politistii doljeni au verificat în această dimineaţă peste 230 autovehicule, dintre care 120 au fost din categoria celor destinate transportului public de persoane. Astfel, au fost constatate şi aplicate 80 sancţiuni, dintre aceste 40 fiind aplicate transportatorilor de persoane.  Ca urmare a abaterilor constatate au fost reţinute 4 permise de conducere în vederea suspendării, 3 permise fiind reţinute conducătorilor unor microbuze şi care făceau transport public de persoane. De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În doar trei ore, polițiștii rutieri din ţară au verificat peste 5.000 de autoturisme și au aplicat peste 2.000 de sancțiuni contravenționale.

Având în vedere că este început de week-end și chiar început de vacanță, Poliția Română vă recomandă să Alegeți Viața!
În baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, șeful Poliției Române a dispus ca, în această dimineață, la nivel național, polițiștii să acționeze, în sistem integrat,  pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane și mărfuri.
În doar trei ore, polițiștii au aplicat aproape 2.200 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și au întocmit 14 dosare penale.
Reamintim că, șoferii depistați, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.
Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 22 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, polițiștii au reținut 110 de permise de conducere și au retras 114 certificate de înmatriculare auto.
În perioada următoare, Poliția Română va intensifica acțiunile, pentru ca dumneavoastră și cei dragi să vă bucurați de zilele de vară în siguranță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS