13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProCredit Bank – prima bancă din România care oferă o nouă facilitate europeană de finanțare pentru IMM-uri

ProCredit Bank – prima bancă din România care oferă o nouă facilitate europeană de finanțare pentru IMM-uri

2016_01_ProCredit_Ffm0048ROM

ProCredit Bank, singura bancă cu acționariat 100% german din România, susține dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii de 14 ani. Banca oferă acestora servicii bancare de înaltă calitate și facilități inovatoare de finanțare, prin implicarea activă într-o serie de parteneriate cu instituții financiare europene. Noua facilitate de creditare InnovFin, acordată întreprinderilor inovatoare mici și mijlocii în exclusivitate de către ProCredit Bank, în parteneriat cu Fondul European de Investiții, se încadrează în același tipar cu care banca și-a obișnuit clienții. Acordul este caracterizat de condiții avantajoase pentru client și de orientare spre introducerea plusului valoare în activitatea acestuia.

Recunoscând importanța rolului IMM-urilor în cadrul sistemului economic, banca a oferit în ultimii ani acces la o serie de facilități atractive de creditare similare, în parteneriat cu Fondul European de Investiții. Printre acestea se numără programul JEREMIE, ale cărui rezultate au demonstrat interesul ridicat al antreprenorilor pentru dezvoltarea afacerilor lor. ProCredit Bank a susținut prin intermediul acestui program 300 de întreprinderi mici și mijlocii, din 2013 până în prezent, acordând credite în valoare totală de aproximativ 40 milioane de euro. Prin noul acord se extinde astfel seria de parteneriate încheiate în ultimii ani între ProCredit Bank și instituțiile financiare europene, al căror rezultat concret s-a transpus în creșterea performanței IMM-urilor de pe piața națională.

Prin participarea la Programul Cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare şi Inovare, sub umbrela Orizont 2020, ProCredit Bank România va putea acorda, în următorii doi ani, IMM-urilor și companiilor mici cu capitalizare medie (întreprinderi cu până la 500 de angajaţi) inovatoare facilități de creditare în condiții avantajoase. Aceste împrumuturi sunt prevăzute cu acoperire de 50% a necesarului de garanții, putând ajunge la valoarea totală de 40 de milioane de euro.
Referindu-se la această nouă facilitate de creditare, Mariyana Petkova, Director General Adjunct al ProCredit Bank România, a declarat: ” Dorim să informăm pe această cale clienții noștri actuali, cât și întreprinderile mici și mijlocii din piață, că ProCredit Bank este prima bancă din România care oferă împrumuturi IMM-urilor prin intermediul noului acord de garantare InnovFin. Acest program va stimula ideile inovatoare și investițiile realizate de către clienții noștri, oferindu-le posibilitatea să își sporească gradul de competitivitate. De asemenea, sunt eligibile și investițiile în tehnologii ce contribuie la protejarea mediului și în măsuri ce vizează eficiența energetică, aspecte ce contribuie adițional la creșterea performanței în activitatea desfășurată.”

Analizând importanța inovației în ecuația progresului, Mariyana Petkova a concluzionat: ”Suntem conștienți că inovația este aspectul care deseori face diferența pe piață pentru IMM-uri, dar reprezintă și o prioritate pentru instituția noastră, fiind parte din cultura noastră corporativă. Prin investiţiile realizate la nivel intern, prin renovarea şi promovarea noului concept de zonă de banking deschisă 24 de ore din 24, oferim clienţilor noştri accesul la sucursale și agenții dotate cu automate bancare moderne, inovatoare. Sperăm ca prin puterea propriului exemplu și prin semnarea acordului pentru programul InnovFin, să încurajăm și să facilităm creșterea investițiilor IMM-urilor în soluții inovatoare.”

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina http://www.procreditbank.ro/ro/imm-uri/credite-imm-prin-programul-innovfin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS