16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVătăjelu: Față de anul trecut suntem mai slabi

Vătăjelu: Față de anul trecut suntem mai slabi

_DSC0080

Fundașul stânga al CS Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu (foto), a afirmat ieri, în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Alege TV și Radio Sud, că atmosfera din lotul alb-albastru este bună, în ciuda remizei cu Pandurii Târgu Jiu și a ratării play-off-ului. „Atmosfera la echipă este bună. Este adevărat că suntem puțin dezamăgiți de meciul cu Pandurii, când puteam să luăm cele trei puncte, dar nu trebuie să facem prea mult caz. Speram să luăm cele trei puncte și mai aveam o speranță mică pentru play-off, dar acum nu ne rămâne decât să ne concentrăm pentru play-out și să câștigăm ultimul meci din sezonul regulat, cu CFR Cluj. Am pierdut contactul cu play-off-ul de anul trecut, în ultimele etape, când am pierdut cu Voluntari și am făcut egal cu Timișoara, ambele acasă. Cu trei puncte în plus altfel abordam cele trei meciuri pe care le mai aveam și cu siguranță aveam șanse mult mai mari la play-off. Acum, în play-out, trebuie să luptăm să facem cât mai multe puncte și să terminăm pe locul șapte“, a spus Vătăjelu, recunoscând că echipa și-a mai pierdut din forță: „Față de anul trecut suntem mai slabi, și numeric, și valoric, pentru că au plecat Bawab, Curelea, Ferfelea, Bălgrădean. Cred că jucătorii care au intrat în locul lor, Măzărache și Straton, au făcut partide foarte bune până acum și sper să joace cel puțin la fel de bine în continuare, pentru că avem nevoie de rezultate bune“.

„Ne gândim numai la victorie“

Fotbalistul de 22 de ani a prefațat și disputa cu CFR Cluj, programată mâine, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv“. „Îmi pare rău pentru CFR Cluj pentru noua depunctare. Au o echipă foarte bună și jucători care nu sunt de lepădat. Mereu au făcut o figură frumoasă. O să facem și vizionare și, cu siguranță, vom vedea cum putem specula slăbiciunile lor. Va fi un meci foarte greu cu ei, dar sperăm să câștigăm cele trei puncte și să terminăm bine acest sezon. Noi ne gândim numai la victorie, pentru că trei puncte în plus sunt foarte importante și avem un atu în fața lor: jucăm pe teren propriu. Sper să vină cât mai mulți suporteri și să ne susțină, ca să pornim cu un moral bun în play-out“, a spus Vătăjelu, explicând că se felicită că nu a mers la Steaua în această iarnă: „Știți cum e. Cu cât se vorbește mai mult, cu atât se face mai puțin. Eram sigur că nu se va rezolva. Dacă mă uit la ce se întâmplă acum la Steaua, mă bucur că nu am ajuns acolo. Mă simt bine la Craiova, sunt plăcut de suporteri, joc meci de meci și cred că la vârsta mea astea sunt cele mai importante lucruri. Eu, Mateiu și Ivan suntem în continuare la Craiova și vrem să facem lucruri cât mai bune“.

„Echipa națională este un obiectiv pentru mine“

Întrebat despre speran-țele de a prinde lotul pentru CE din Franța, Bogdan Vătăjelu știe că nu va fi ușor să-l convingă pe Anghel Iordănescu să-l convoace, dar a punctat că va munci din greu ca să-și câștige locul în delegația tricolorilor. „Echipa națională este un obiectiv pentru mine. De când am fost convocat prima dată de domnul Pițurcă am prins gustul naționalei. Nu ești fotbalist dacă nu te gândești să joci la națională. Am avut o perioadă de șase luni în care am rămas în afara lotului, dar după am fost chemat constant de domnul Anghel Iordănescu și mă bucur foarte mult. Noi, cei de la Craiova, avem șansa să mergem la Euro dacă vom face meciuri bune și vom evolua constant bine la Universitatea. Să joc în meciul de deschidere, contra Franței, ar fi un vis frumos. Am o concurență bună pentru turneul final, pe postul meu joacă și Răzvan Raț, căpitanul României, Filip, Latovlevici și Sepsi, jucători buni, care pot fi chemați în orice moment la echipa națională. Am șansa mea și mă voi pregăti foarte bine“, a punctat Vătăjelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS